Güvenlik güçleri operasyonları Turgut Özal Mahallesi'nde devam ettirirken, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lilerin yola yerleştirdikleri bombayı patlatması sonucu 7 asker yaralandı.

16 Şubat saat 23.00'ten itibaren İdil ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 10'uncu günde devam ediyor. Yaklaşık 4 bin kişilik jandarma ve polis özel harekat timinin katıldığı operasyonlar, hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal ile Yeni Mahalle'de devam ediyor.

YENİ MAHALLEDE OPERASYON BİTTİ

El yapımı patlayıcı tuzaklı hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle'de devam eden operasyonlar dün itibariyle sona erdi. Mahallede bulunan hendek ve barikatlar iş makineleri ile kaldırılmaya başlanırken, buradaki evlerde ve örgütün kullandığı alanlarda aramalar başlatıldı. Mahallenin bir çok noktasında tespit edilen tuzaklanmış patlayıcılar, tek tek imha ediliyor. Patlayıcıların imha edilmesi ile birlikte mahalleden şiddetli patlama sesleri ve yoğun dumanlar yükseliyor. Mahallede evler ayrıntılı bir şekilde aranırken, bazı evlerde patlayıcı, silah, bomba, roketatar mermisi ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Dün mahallede bulunan yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki patlayıcının imha edilmesinin ardından yoğun dumanların yükseldiği görüldü.

BORU HATTI DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE İNCELENİYOR

Mahallenin bir çok noktasına yerleştirilmiş tuzaklı patlayıcıların yanı sıra, mahallenin tam ortasından geçen Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına patlayıcı yerleştirilmiş olma ihtimali üzerine, boru hattı dikkatli bir şekilde incelemeye alındı.

OPERASYON TURGUT ÖZAL MAHALLESİNDE BAŞLADI

Dün itibariyle Yeni Mahalle'de biten operasyonun ardından, hendek ve barikatların bulunduğu bir diğer yer olan Turgut Özal Mahallesi'nde operasyon başlatıldı. Yasağın uygulandığı Dirsekli Köyü etrafına konuşlanan tanklardan, önceden tespit edilen hedeflere yoğun top atışları yapılıyor. Top atışlarından sonra patlama sesleri duyulurken, patlamadan sonra da mahalleden dumanlar yükseliyor.

ZIRHLI ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA: 7 YARALI

Turgut Özal Mahallesi'nde zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lıların önceden yola döşediği patlayıcı saat 11.30 sıralarında infilak ettirildi. Meydana gelen patlamada zırhlı araç hasar görürken, araç içerisindeki 7 güvenlik görevlisinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılar ambulanslarla getirildiği İdil Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalelleri yapıldıktan sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevkedildi.

12 PKK'lİNİN CESETLERİ MARDİN'E GÖNDERİLDİ

Cehennem Deresi'nden, ilçeye sızmaya çalışırken,güvenlik güçlerinin hava destekli operasyonunda çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 12 PKK'linin cesetleri, otopsi işlemleri ve kimlik tespiti için Mardin'e gönderildi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr