Oğlundan en son dün 'Baba, arazideyiz ben iyiyim' şeklinde telefon ile mesaj aldığını belirten şehit babası Mustafa Tortum, "Oğlum mesajı büyük bir ihtimalle operasyonun içindeyken yolladı. Bu sabaha karşı şehit olduğunu öğrendik. Vatan sağolsun" diye konuştu.

6 ay önce Uzman Çavuş olan ve Van'da Jandarma Özel Harekat'ta göreve başlayan 22 yaşındaki Salih Tortum, Tendürek Dağı'nda PKK'lilerle çıkan çatışmada dün şehit oldu. Şehit Salih Tortum'un Esenler Birlik Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin babası Mustafa Tortum acılı haberi bu sabah aldı.

Türk bayraklarının asıldığı baba evinin önünde, sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Baba evinin bulunduğu sokağa kurulan taziye çadırında Tortum ailesi taziyeleri kabul ediliyor.

ACILI BABA: VATAN SAĞOLSUN

Oğlu şehit düşen acılı baba Mustafa Tortum, yaptığı açıklamada, "Vatan sağolsun. Mekanı cennet olsun. İnşallah tekrar aynı şeyler yaşanmasın" diye konuştu.

OPERASYON SIRASINDA BABASINA 'İYİYİ MESAJI ATTI

Oğlundan en son telefon mesajıyla haber aldığını kaydeden baba Tortum, "Dün bana 'Baba şu anda iyiyim, arazideyiz, sıkıntı yok' diye mesaj attı. Sanırım bu mesajı operasyon sırasında yolladı. Diyecek başka bir şey yok" diye konuştu.

Şehit Salih Tortum'un amcası Hayri Tortum ise ,"Meclisteki 550 milletvekilinin çocuklarının da orada olmasını isterim. Maalesef bizim gibi garibanların çocukları orada bu acıyı yaşıyor. Vatan savunmasında sadece bu çocuklar mı olmalı? Ateş maalesef gariban insanların içine düşüyor" ifadesini kullandı.

Şehit Uzman Çavuş Salih Tortum'un cenazesinin ailesinin isteği üzerine Van'da yapılacak törenin ardından memleketi Tokat yerine İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr