Tören 29 Eylül’de Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek. Ödülü  Opel adına Tasarım Başkan Yardımcısı Mark Adams alacak. İlk defa Cenevre Otomobil Fuarı’nda podyuma çıkan GT, fuarın hem En İyi Konsept Otomobili hem de Fuarın En İyi Otomobili seçilmişti.


Sıradan modellerin dışındali tasarımı ve rafine çizgileriyle dikkat çekici görünen GT Concept modeli, Opel’in 1965 yılında tasarladığı Avrupa’nın ilk konsept otomobili Experimental GT’ye bir saygı niteliğinde tasarlanmış. Öyle ki Opel GT Concept modeli otomobil tasarımcıları tarafından “tekerlekli heykel” olarak tanımlanıyor. Opel GT Concept modelini tasarlarken sadelik ve güveni ön planda tuttuklarını belirten tasarımcılar, modeli 3.85 metrelik boyu ile Corsa gibi birçok modelden daha kısa tasarlamış durumda.
Markanın Corsa ve Adam modellerinde kullanılan 1.0 Turbo motor, GT Concept’in küçük boyutları ve hafifliği ile bir araya geldiğinde sıra dışı bir sürüş deneyimi ile karşımıza çıkıyor. Söz konusu motor seçenekleri sayesinde, uygun fiyatlı modeller, sektör ile buluşuyor.
Hem sürücünün hem de yolcunun otomobile girebilmesi için otomobili boydan boya geçen kırmızı şerit üzerindeki dokunmatik alana temas etmesi gerekiyor. Aracın arka tarafında konumlandırılan kameralar, otomobilin yan aynaları görevini üstlenirken, gelen görüntüler kabindeki iki monitöre aktarılıyor.

Arçelik Akıllı Ev Sistemine Sahip Ürünlerini Satışa Sundu

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr