Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen’de forma giyen milli oyuncu Ömer Toprak, bu yaz Fransa'da düzenlenecek EURO 2016 öncesinde müjdeli haber verdi.

Bundesliga’da Ingolstadt’ı 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılmayı garantileyen Bayer Leverkusen’de Ömer Toprak, maçın ardından yaptığı açıklamada Türkiye A Milli Futbol Takımı'ndan davet aldığını açıkladı.

“Tabi ki EURO 2016’ya gitmek istiyorum” diyen Ömer Toprak, TFF’den EURO 2016 kadrosu için davet faksı aldığını ve yetkililerin kadroya çağrılmak için hazır olmasını istediklerini ifade etti.

Gökhan Töre ile Hakan Çalhanoğlu arasında yaşanan silahlı olayın 3. ismi olan Ömer Toprak, eğer TFF’den gelen daveti kabul ederse yaşanan bu durumdan sonra ilk kez milli takımda yer almış olacak.

ÖMER’E GELEN TEKLİFLER

Diğer yandan Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler, Ingolstadt maçının ardından Ömer Toprak'a geldiği iddia edilen Borussia Dortmund ve Bayern Münih teklifleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Ömer’e bir teklif gelmediğini açıklayan Völler, transferi düşünme şartlarını da “Şu an resmi bir teklif yok. Ömer’i satıp neden kendimizi zayıflatalım? Gelecek yıl, 12 milyın euroya serbest kalma maddesi var. Bu sezon satmamız için bu rakamın üstünden bir rakam gelmeli. Şu an transfer olması zor görünüyor” sözleriyle açıkladı.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki hedeflerini de anlatan Alman yönetici, “Ömer’den bu yıl sakatlığı nedeniyle çok fazla yararlanamadık. Gelecek sezon çok iyi oynarsa ve gitmek isterse, birçok takıma transfer olmak için kendisine seçenek yaratır. Ömer bizim düşüncemizin ne olduğunu çok iyi biliyor. Biz, tıpkı geçen sene Borussia Dortmund’un yaptığı gibi genç bir takımla mücadele etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr