Vesely ile anlaştıklarını ifade eden Ömer Onan, Ekpe Udoh’un da imzasını beklediklerini söyledi. Skorer bir oyuncu transfer etmeyi de planladıklarını açıklayan Onan, desteklerinden dolayı Başkan Aziz Yıldırım’a teşekkür etti.

Onan’ın açıklamaları şöyle:

“Vesely ile anlaştık, bizle birlikte olmaya devam edecek. Kolay bir süreç değildi. Vesely’e teşekkür ediyorum. Gerçekten çok karakterli bir oyuncu. Burada olmaktan dolayı da çok mutlu. Vesely ile de konuştum bugün burada kendisiyle canlı bağlantı yapmak istiyorduk ama Vesley bu saatlerde uçakta olacağı için mesajını bana ulaştırdı.

“Avrupa’nın şu anda uzak ara en iyi pivotunu kadroda tuttuğumuz içinde ayrıca mutluyum. Başkanımız, sponsorumuz olmadığı halde hiç geri adım atmadan sonuna kadar bu süreçte bizim yanımızda oldu. Başkana ve yönetim kuruluna da böyle bir fedakarlık yaptıkları için teşekkür ediyorum.”

“Şunu çok açık söyleyebilirim. Vesely geçtiğimiz Final four öncesi büyük bir sakatlıktan çıktı ve orayı yakalamak için büyük uğraş verdi. Yarım kalmış bir işimiz var diyor. NBA’de herkes “çılgın para” diyor, buna rağmen bence burada kalmasındaki önemli etkenlerinden biri müthiş bir seyirci desteğiyle takımla, kulüple, Final Four’u kazanmayı istemesi.”

“Herkes burada çok mutlu. NBA standartlarında bir salonumuz var. Müthiş bir seyircimiz var. Çok iyi bir antrenörümüz var. Başkan ve yönetim kurulu her zaman bu takımın arkasında. Vesely daha önce NBA’i de denemiş bir oyuncu. Burada Avrupa’nın en önemli oyuncusu. İsmine şarkılar yazılıyor. İnsanlar bunu kaybetmek istemiyor. Vesely'e tekrardan teşekkür ediyorum. Kontratımız üç senelik. Ama her sezon sonunda NBA çıkışı tekrar var. NBA çıkarsa bizde NBA’in Avrupa kulüplerine ödediği buy out (bonservis) alacağız. İnşallah bu seneyi bitirir ve ondan sonra iki yıl daha kalmaya devam eder. Kariyerinin sonuna kadar da kalabilir, Vesely’nin burada olmasından çok mutluyuz”

“Udoh’u biz çok seviyoruz ve burada devam etmesini istiyoruz. Onun için de müthiş bir fedakarlık gösterdik. Başkanla birebir konuştuğumda fedakarlığın en üst noktasına kadar geldik Bugüne kadar Udoh, hep NBA’yi beklediğini söylüyordu. Biz de buna saygı gösteriyoruz ama artık bugün itibariyle NBA’den istediği kontratı alamayacağı belli oldu. O açıdan da Udoh’u imzaya bekliyoruz. Maksimumuzu verdik. Avrupa’da bizim verdiğimiz bu kontratın daha üstüne çıkabilecek CSKA ve Darüşşafaka’dan başka takım yok. Seyircide bizde imzasını bekliyoruz. Hickman’ın yerine de bir skorer, Bogdanovic’i tamamlayıcı oyuncu düşünüyoruz. Maurizio Gherardini ile birlikte birazdan Amerika’ya gidiyoruz. Amerika’da NBA yaz ligini takip edeceğiz. İsimler kafamızda. Son kez izleyeceğiz. Oradan bir oyuncu ile birlikte dönebiliriz.”

(Basketboldergi)

 
Kaynak: Cumhuriyet.com.tr