Gazetecilere açıklama yapan Hasan Hüseyin Halisdemir, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi oğlunun öldürdüğü darbeci general Semih Terzi'nin ailesinin kendilerine 90 bin liralık tazminat davası açtığını söyledi. 

Hasan Hüseyin Halisdemir, "Ömer'in öldürdüğü kişinin ailesi dava açmış. Televizyonda izledim. Türk milleti bunu duysun. Ben Barolar Birliği Başkanı ile telefonla görüştüm biz de dava açıyoruz. Alınan tazminatı da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hibe ediyoruz" dedi.

FEYZİOĞLU: BİZ DE DAVA AÇACAĞIZ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile telefonla görüştüğünü belirten Fevzioğlu, "Hasan Hüseyin amca ile telefonda görüştük. Dava açıldığını söyledi. Biz de Barolar Birliği bünyesinde oluşturulan Mehmedim Projesi kapsamında 30'un üzerinde avukatla davayı üstleneceğiz. Çünkü Ömer Halisdemir, hukuka uygun bir emri yerine getirdi. Ömer'i vuranlar adam öldürme suçu işlediler. Henüz davayla ilgili tebligat gelmedi. Davayı açanlara biz de tazminat davası açacağız. Davayı kazandığımız ise Hasan Hüseyin amcanın isteği üzerine şehit ailelerine vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr