Olay, 22 Nisan'da merkez Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi 73027 sokakta meydana geldi. Muhammed Sıddık Eser, evlerine gelen misafirlerinin motosikletinin kapının önünden çalındığını fark etti. Bir arkadaşının motosikleti ile mahalleyi dolaşan Eser, karşılaştığı Bayram Güler ile tartışmaya başladı. Güler'i iki arkadaşı alıp evin önünden uzaklaştırdı. Bir süre sonra Eser, 'Hırsızlığı kimin yaptığını biliyorum' diyerek yanına arkadaşı İbrahim Topak'ı da alarak motosikleti ile Bayram Güler'in evine gitti. Av tüfeğini alarak evin çatısına çıkan Eser, iddiaya göre kuş barakasında oturan Güler'e ateş ederek öldürdü. Muhammed Sıddık Eser, kardeşi Ramazan Eser ve İbrahim Topak tutuklandı.

'BARAKADA OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'

Muhammed Sıddık Eser, kasten öldürme suçundan ömür boyu, Ramazan Eser ile İbrahim Topak ise yardım suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Motosikletin çalınmasının ardından mahallede hırsızlık suçundan cezaevine girip çıkanlara motosikleti sorduğunu anlatan Muhammet Sıddık Eser savunmasında şunları söyledi:

"Bayram Güler, mahallede çok hırsızlık yapan bir şahıstı. Mahallede onu sordum ancak bulamadım. Eve geldikten bir süre sonra Bayram geldi. 'Beni arıyormuşsun' dedi. Ben de motosikletimizin çalındığını söyledim. Bu işleri bıraktığını söyledi. Aramızda tartışma çıktı. Küfür ettikten sonra arkadaşları alıp götürdü. Ben daha sonra motosikleti bulmak için dolaştım. Eve döndüğümde Bayram'ın tekrar geldiğini ve küfür edip tehdit ettiğini kardeşim söyledi. Sinirlerim boşalmış. Av tüfeğini alıp Bayram'ın evine gidip çatıya çıktım. Merdivenlerden çatıda bulanan ve içinde güvercinler olan tahta barakaya ateş ettim. Amacım kuşlara zarar vermekti. Bayram'ın barakada olduğunu bilmiyordum."

Ramazan Eser ile İbrahim Topak ise suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Ramazan Eser ile İbrahim Topak'ın tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr