Ordu’da ilkokul birinci sınıf öğrencisi çocuğunun veli toplantısı için okula gelen Haluk Ö., tartıştığı öğretmen Cemil M.'yi tabanca kabzasıyla yaraladığı suçlamasıyla gözaltına alındı.



İddiaya göre, olay Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde Durugöl İlkokulu’nda meydana geldi. Önceki gün okulda düzenlenen veli toplantısına katılan Haluk Ö., burada çocuğunun öğretmeni Cemil M. ile tartıştı. Tartışma kavgaya dönüştü. Haluk Ö., üzerindeki tabancanın kabzası ile kafasına vurduğu Cemil M.'yi yaraladı. Ordu Devlet Hastanesi’nde başına 8 dikiş atılarak ayakta tedavi olan Cemil M., karakola giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Haluk Ö. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.



SENDİKALARDAN TEPKİ




Ordu’daki Aktif Eğitim Sen İl Temsilciliği, Anadolu Eğitim Sen Altınordu Temsilciliği, Eğitim Sen Ordu Şubesi, Eğitim İş Ordu Şubesi, Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi üyeleri bugün Durugöl İlkokulu bahçesinde toplanarak olayı kınadı. Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı Gündüz Pala, öğretmeni yaralayan şüphelinin serbest bırakılmasına tepki göstererek, "Cemil öğretmenimiz bir öğrenci velisi tarafından tabanca kabzası ile darp edilmiş ve alnına silah dayanarak ölümle tehdit edilmiştir. Bu saldırıyı yapanları kınıyor, öğretmene el kaldıran zihniyeti lanetliyoruz. Arkadaşımıza silahla saldıran şahıs adli makamlarca serbest bırakılmıştır. Bu gibi saldırılara caydırıcı cezalar verilmesi için Adalet ile Milli Eğitim Bakanlığı, ceza mevzuatında değişiklikler için teknik çalışma yapma kararı almalı. Meclis Milli Eğitim Komisyonu’da yasa çalışmalarına destek vermeli ve hazırlanacak teklif ile Meclis Başkanlığı’na bir an önce sunulmalıdır” dedi. Yağan yağmura aldırış etmeyen sendika temsilcileri, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr