Türkiye İnsan Hakları Vakfı ile Ege Üniversitesi İletişim Çalışmaları Topluluğu tarafından düzenlenen “İnsan Hakları Belgesel Film Günleri”, bu yıl 7. kez gerçekleştiriliyor. İzmir'de Fransız Kültür Merkezi'ndeki ücretsiz gösterimler, 8-11 Aralık tarihleri arasında izleyicilere sunulacak. 

7. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin teması, Türkiye’nin içinden geçtiği olağanüstü hal koşulları göz önüne alınarak “insan haklarını savunmak” olarak belirlendi. Belgesel günlerinde ülkelerindeki savaştan kaçan mültecileri, evlatlarını yitirmiş anaları, İran’da muta nikâhını, zorunlu askerliği, madenci ve ailelerinin mücadelelerini, kadınların özgürlük savaşımını, 10 Ekim Ankara katliamını, 'çocuklar ölmesin' diyen Amed Spor'u anlatan ülke içinden ve dışından seçme belgesel filmler izlenebilecek.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösterilen filmlerden bazılarının yönetmenleri etkinlikte yer alacak. Yönetmenler Onur Bakır, Çiğdem Mazlum, Sertaç Yıldız, Mustafa Ünlü ve Onur Öncü gösterimler sonrasında filmlerine dair izleyicilerle söyleşecek. Belgesel günlerine ilişkin ayrıntılı bilgi thivizm-belgeselfilm.org adresinden alınabilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr