Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Sarayda yapılan  Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş basın toplantısı düzenledi.

Kurtulmuş'un açıklamalarının satırbaşları şöyle:

- Darbecilerin yargılama süreçleri ve özellikle FETÖ elebaşının Türkiye'ye iadesi ile ilgili çalışmalar konuşuldu.Bu dönemde TBMM'nin hayati önemde meselelerle karşı karşıya olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürecek, aynı zamanda 2023 ve 2051 hedefleri için atılım ruhuyla hareket edecek. 550 milletvekili arkadaşımızın tamamının bu ruhla hareket edeceğini biliyoruz. TBMM üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. 

GÜLEN'İN İADESİ  

-FETO'nun iadesi ile ilgili ABD'ye yeni dosyalar gönderildi.ABD ile her alanda ortaklığı olan bir ülke olarak bu karar verilene kadar, adı geçen kişinin tutuklanmasını talep ediyoruz. 
 
FIRAT KALKANI OPERASYONU 

- Fırat Kalkanı Operasyonu Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve Türkiye'nin sınırlarını terör örgütlerinden korumak için yaptığı bir operasyondur. Bizim açımızdan operasyon başarılı olarak devam etmektedir ve ilk gün bahsettiğimiz kırmızı çizgiler devam etmektedir. Bu bölgenin DAEŞ'ten temizlenmesi, Suriyelilerin ülkelerine güvenli dönmesini sağlamak öncelikli amacımızdır. Musul ve Rakka'ya olası operasyonlarla ilgili tavrımız nettir. Bu bölgenin bütünüyle terör örgütlerinden temizlenmesi için her türlü adımı atmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz ancak Suriye Suriye halkınındır.  

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

- Kurtulmuş, 9 Ekim'de 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

OHAL 3 AY DAHA UZATILDI

- Kurtulmuş,19 Ekim'den itibaren OHAL'in 90 gün süreyle uzatılacağını söyledi.

4 PARTİNİN KATILIMIYLA KHK KOMİSYONU KURULDU


- 4 partinin katılımıyla Kanun Hükmünde Kararname komisyonu kuruldu.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr