Proje okullarda sekiz yılını dolduran öğretmenlerin 1 Eylül’de çıkarılan yönetmelikle norm fazlası ilan edilip, öğretmen açığı olan okullara atanmaya başlanmasının ardından bu kez sıra güzel sanatlar lisesindeki öğretmenlere geldi. Avni Akyol Lisesi’ndeki öğretmenlere, “norm fazlası olduklarını” beyan eden form imzalatılmaya çalışıldı. Lisede görev yapan bir öğretmen sorumlu tutuldukları haftalık ders saatlerini doldurdukları için norm fazlası ilan edilmelerinin yasal zorluklar içerdiğini söylerken, okul idaresinin bu sebeple kendilerine form imzalatmaya çalıştığını belirtti.

Öğretmen sözlerine şöyle devam etti; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘bu formları doldurmanız gerekiyor’ yazılı bir mesaj geldi. Norm bilgi formu olarak geçiyor, çalıştığınız yıl ve haftalık ders saatleriyle ilgili bilgiler var. Sonunda da ‘Norm fazlası olduğumu kabul ederim’ gibi bir cümle var. Biz bu formları imzalamadık. Okul idaresi bunu zorla yapmadı, ama imalı bir tehdit söz konusu.”

Ankara Güzel Sanatlar Lisesi’nde görev yapan bir başka öğretmen ise idarenin kendileriyle yaptıkları toplantıda “yeni öğretmen atandıkça sizi alacağız” dediğini söyledi. Bu liselerdeki meslektaşlarının sınavlarda derece alarak bulundukları okullara atandığını belirten öğretmen, öğrencilerin, atanacak öğretmenlerden üst seviyede olduğunu, bu okullardaki kadroların değişmesinin başarı oranlarını düşüreceğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr