Geçen 23 Aralık'ta Kargı Mahallesi'ndeki Şehit Refik Cesur Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi E.O., ders sırasında yaramazlık yaptığı gerekçesiyle öğretmeni tarafından okul müdürü Halil A.'ya şikayet edildi. Sınıfa gelen Halil A., öğrenciden müdür odasına gidip kendisini beklemesini istedi. İddiaya göre daha sonra odaya giren okul müdürü Halil A., E.O.'yu yumrukladı. Evine dönen E.O. annesi Semra O.'ya okul müdürü tarafından dövüldüğünü anlatırken, başının döndüğünü ve midesinin bulandığı söyledi. Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülen E.O.'nun sağ kulak arkasında darbe izi, şakak kemiğinin üzerinde ise ekimoz bulunduğu tespit edildi. Öğrenciye 'Basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir yaralanma' raporu verildi. Raporla birlikte Fethiye İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na giden aile, okul müdüründen şikayetçi oldu.

MÜDÜR HAKKINDA DAVA AÇILDI

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonunda okul müdürü Halil A. hakkında, 'Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle, basit tıbbı müdahaleyle giderilebilecek kasten yaralama' suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis veya yarı oranında artırılmış adli para cezası istemiyle dava açıldı. Fethiye 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına öğrenci E.O., annesi Semra O., avukatı Hayel Özenç ile sanık okul müdürü Halil A. ve avukatı Nilay Meteriz Özer katıldı. Fethiye Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Uğur Akköse tanık olarak dinlenirken her gün çok fazla vakaya baktığını, tam olarak hatırlayamadığı E.O.'da ne tespit edilmiş ise rapora yansıttığını söyledi.

Hakim, suçlamaların E.O.'nun olaya ilişkin anlatımı üzerine kurulduğunu, aile ile okul yönetimi arasında hesaplaşmaya dönüştürüldüğünü, çocuğun içine çekildiği hal dikkate alındığında, beyanına itibar edilemeyeceğini belirtti. Hakim, E.O.'nun başındaki izlerin darp olayı nedeniyle oluşup oluşmadığının da tam olarak tespit edilemediği bildirirken Okul Müdürü Halil A.'nın kanıt yetersizliğinden beraatine karar verdi.

"3 ÇOCUK BABASI BİR ÖĞRETMENİM"

Duruşma sonunda konuşan okul müdürü Halil A., 3 çocuk babası bir öğretmen olduğunu, kendisine yöneltilen suçlamaların çok çirkin ve samimiyetsiz olduğunu anlatırken, "Meslek hayatım boyunca hiçbir öğrencimi evladımdan ayrı tutmadım. Üzerime atılan iftiraların gerçek olmadığını ispat ettik. 5 ay gibi bir sürede yargılama neticelendi, çok mutluyum" dedi.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Halil A.'nın avukatı Nilay Meteriz Özer de, müvekkilinin aylarca haksız suçlama ve soruşturmalara maruz kaldığını, sonunda adaletin tecelli ettiğini ifade ederken, "Suçlamaların asılsız olduğu dosya kapsamındaki tüm delillerle ispat olunmuştur. Haksız suçlamaları yönelten öğrenci ve ailesine karşı tazminat davası açılacak ve müvekkilin mağduriyeti bir nebze olsun giderilmeye çalışılacaktır. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz okulların, saygın kurumlar olduğu göz ardı edilmemelidir" diye konuştu.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr