İstanbul Erkek, Galatasaray, Cağaloğlu, Vefa ve Bornova liselerinden sonra Kadıköy Anadolu, Notre Dame de Sion, Çiğli Fen ve Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri de bildiri yayımladı.

Kadıköy Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi’nin Twitter hesabı üzerinden yayımladığı bildiri, altında “incelendi, idare’’ ibaresiyle ve bazı bölümleri siyah mürekkeple karalanmış olarak şöyle: “Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri olarak giriştiğimiz etkinlikler, idareciler tarafından destek görmektedir. Okulumuzda hiçbir problem bulunmamaktadır. Etkinliklerimize kesinlikle sansür uygulanmamaktadır. Kulüp faaliyetlerimiz özgürce gerçekleşmektedir. Son olarak proje okulları öğrencilerinin yaptıkları yanlışlıklardan derhal dönmelerini tavsiye ediyoruz.”

Bildirinin en altında da “Yandaşlara arkasını dönenlerle, yarımada yokuşlarında geçmişi özleyenlerle, Fikret’in mirasını koruyanlarla beraber bu kara mürekkebi dağıtmak için ışığa koşacağız” cümlesi yer alıyor.

Sosyal medyada Bağzı Notre Dame de Sion’lular imzalı yayımlanan bildiride ise lisenin çağdaş ve medeni bir eğitim modeli yaratmayı iddia ederken, siyasi iktidarın beden politikası ve ifade özgürlüğü üzerinden eğitim modelinin yeniden inşa edildiği belirtti. Lisede tektipçi uygulamaların bulunduğunu belirten öğrenciler, körelme sürecine boyun eğmeyeceklerini bildirdi.

Ankara’ya da sıçradı

Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri de yayımladıkları bildiride, okul yönetiminin kendilerini zorla dini içerikli etkinliklere götürdüğünü, yandaş ve laiklik karşıtı üsluplarıyla, kendi düşüncelerini empoze etmeye çalıştığını ifade etti.

Vefa Lisesi öğrencileri bildirilerinde, “Proje Okul adı altında okulumuzda yapılan kısıtlamalardan hoşnut olmadığımızı ve bu kısıtlamalara karşı sessiz kalmayacağımızı belirtmek isteriz” demişlerdi. İzmir’deki Bornova Anadolu Lisesi öğrencileri de, “Bizler okuldan giden müdürün mü yoksa yeni atanan müdürün mü daha dinci olduğunu anlamaya çalışmaktan bıktık’’ diyerek, okulun mezunlarına ve tüm lise öğrencilerine “padişah yalakalarına hep birlikte sırtımızı dönelim” çağrısı yapmışlardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr