Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki yemekhane önünde toplanan bir grup öğrenci, 'Üniversitede ÖGB ve polis şiddetine karşı nefes almak istiyoruz' yazılı pankart açıp rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler yürüyüş sırasında sık sık. "Bu bir slogan değildir", "Bu bir Yürüyüş değildir" ve "Slogan atmadan yürüyoruz" diye slogan attı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri ile özel güvenlik görevlilerinin geniş önlem aldığı yürüyüşte, rektörlük binası önüne gelen öğrenciler burada basın açıklaması yaptı.



Basın açıklamasını okuyan Cansu Cömert son günlerde özel güvenlik görevlileri ile polislerin kendilerine yönelik saldırıların arttığını öne sürerek şöyle dedi:

"Bizler hiçbir zaman Anadolu Üniversitesi'nin bu şekilde anılmasını istemiyoruz. Buradan çağrımızı yapıyoruz ve 13 Nisan Çarşamba günü saat 12.00'de Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünde yapacağımız özgürlük şenliğine herkesi davet ediyoruz. Gelin üniversitemizi bu karanlığa teslim etmeyelim. Gelin bu üniversiteyi biraz şenlendirelim. Daha fazla yasak, daha fazla polis ve daha fazla şiddet değil, nefes almak istiyoruz."



Basın açıklaması sonrasında öğrenciler Rektör Prof.Dr.Naci Gündoğan ile görüşmek istediler, ancak özel güvenlik görevlileri rektörlük binasına girmelerine izin verilmeyeceği belirtmeleri üzerine, öğrenciler dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr