Merkez Çukurova ilçesinde oturan üniversite öğrencisi İsmail Kandemir Yaluk (23), 13 Mayıs’ta ailesi ile gittiği akraba ziyaretinden dönerken oturdukları apartmanın girişinde, silahlı saldırı sonucu öldürüldü.
Polis, Yaluk’un eski sevgilisi S.Y.’nin yeni erkek arkadaşı Muhammet Emin Kahraman'ın (25) ailesi tarafından tutulan kiralık katil tarafından öldürüldüğünü belirledi.

Muhammet Emin Kahraman, annesi Gülesin Kahraman ablaları Ramize Çelik ile Rezzan Sürgit ve enişteleri Gökhan Çelik ile Bursan Sürgit’i gözaltına aldı.
Baba Ali Kahraman ile kiralık katil ise, yakalanamadı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Muhammet Emin Kahraman ile anne Gülesin Kahraman tutuklanırken, abla ve enişteleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BABADAN KIZLARINA ÖPÜCÜK
Cinayeti azmettirdiği iddiasıyla aranan baba Ali Kahraman (53), Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından dün Ceyhan İlçesi’nde gizlendiği evde yakalandı. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Ali Kahraman, alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirilen Ali Kahraman, gazetecilerin "Cinayeti siz mi azmettirdin?" sorusuna, "Senin yaptığını düşünüyorum" karşılığını verdi.

Cinayeti tutuksuz sanıkları Rezzan Sürgit ile Ramize Çelik, babalarının Adli Tıp Birimi’nden çıkmalarını bekledi. Kız kardeşler, araca bindirilen babalarına el sallarken babaları da kızlarına öpücük atarak el salladı. Polis, kiralık katilin kimliğini saptamak ve yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr