Gazetemizin 9 yazar ve yöneticisinin tutuklanmasının ardından çok sayıda siyasi, sendika başkanı, yazar, avukat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile okurlarımızın destek ziyaretini dün de sürdü. Gazetemizin Şişli’deki binasına dün gelen çok sayıda ziyaretçi gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç ve yazarımız Ayşe Yıldırım ile görüştü.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko: Babam mahalle muhtarlığı yapıyordu. Arada yardım için yanına uğruyordum. Çıkarken de ‘Baba bir ihtiyacın var mı?’ dediğimde ‘Oğlum Cumhuriyet gazetesi almayı unutma’ derdi. O günden bu yana takip ediyorum. Cumhuriyet gazetesi bugüne kadar bu ülkenin bağımsız, demokrat, laik, sosyal hukuk devleti mücadelesini veren bir gazete.

Avukat Eşber Yağmurdereli: Türkiye tarihinin en karanlık dönemini yaşıyor. 40-50 yıldır bütün bu gelişmleri içinden izledim. Ama bugün yaşadıklarımız geçmiştekilerden çok daha vahim. En başta da düşünce özgürlüğü ve basın özgürlüğü tehdit altında. Cumhuriyet gazetesi, bugün bu baskılardan nasibini almış vaziyette. Biliyoruz ki Cumhuriyet gazetesi bizzat Cumhuriyet değerlerinin kendisidir. Onun için de savunulması son derece önemli.

Yazar Işık Öğütçü: Bu yapılanlar herhangi bir kanuna, kurala uygun bir durum değil. Bu kurumların bu şekilde yıpratılması zaten imkânsız. Kurumu yaşatan çalışanları ve okurları. Çalışanlar bu inançla burada biz okurlar aynı inançla ve inatla bu gazeteyi okumaya devam ettiğimiz sürece Cumhuriyet’e bir şey olmaz.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz: Cumhuriyet gazetesine yapılan bu haksızlığı, ülkede yaşayan bütün sosyal demokratlara, solculara, Atatürkçülere ve bütün Cumhuriyet değerlerine yapılan bir saldırı olarak görüyoruz. CHP çatısı altında, bu mücadeleyi daha güçlü bir boyuta taşıyarak, mücadeleyi başarıya ulaştıracağız.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Yılmaz Yıldırım: Cumhuriyet’e yapılan, topyekün bir saldırının başlangıcıdır. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, azınlıkların sesidir, nefes almaktır. Bu operasyonda şunu gördük ki nasıl olsa bana dokunmuyorlar diye düşünenler, sıraların yavaş yavaş kendilerine geldiğini gördüler ve Cumhuriyet’e sahip çıkıyorlar. Tüm demokrasi güçlerinin Cumhuriyet gazetesine sahip çıkması lazım.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr