İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 13 sanıklı Odatv Davası’na bugün devam edildi.Davada savcı komedisi yaşandı. Duruşmaya savcı atanması beklendiği için dava 24 Ekim'e ertelendi. 

Ahmet Şık ile mahkeme başkanı arasında Erdoğan tartışması 

Davanın sanıklarından gazeteci Ahmet Şık söz alarak, soruşturmayı yürüten Gülen Cemaati mensubu polis, hakim ve savcıların tutuklu ya da kaçak olduğunu hatırlattıktan sonra bu Cemaate destek veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da yargılanması gerektiğini söyledi. Mahkeme başkanı ise bu sözlerin mahkemenin konusu olmadığını ifade ederek, tutanağa geçmedi. Bunun üzerine tartışma yaşandı. Ahmet Şık’ın avukatı Can Atalay söz alarak, Şık’ın sözlerinin tutanağa geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Erdoğan’ın adı tutanağa geçirildi. Bu tartışma sonrasında davanın bir diğer sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük söz aldı.

YALÇIN KÜÇÜK: "DARBE TEŞEBBÜSÜ DİYORSUNUZ, DARBE OLMUŞ GİBİ YÖNETİYORSUNUZ"

Bu tartışma sonrasında davanın bir diğer sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük söz aldı. Alaylı bir hukukçu olduğunu söyleyen Yalçın Küçük, kendisini yargılayan hakimlerin Yargıtay'a gittiğini hatırlattıktan sonra, "Eskiden Yargıtay'a ben hakim gönderirdim. Şimdi beni aştı. Tayyip Bey gönderiyor." dedi.

1959 yılında da yargılandığını gösteren gazete kupürlerini sunan Yalçın Küçük, "Darbe teşebbüsü diyorsunuz, darbe olmuş gibi yönetiyorsunuz. Böyle şey olmaz. Öğrenciliğimde de 1 numaraydım. Bu davalarda da hep 1 numara sanığım" dedi.

NEDİM ŞENER: "BU TİYATROYA SON VERİN"

Davanın sanıklarından Coşkun Musluk söz alarak davadaki hukuksuzlukları anlattı. Davadaki dijital dosyalarla hukuken yargılama yapılamayacağını söyleyen Musluk, 5 seneyi aşan yargılamanın artık sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Dava sanıklarından gazeteci Nedim Şener ise söz alarak, bu davanın ilk günü "Tiyatroya hoşgeldiniz" dediğini hatırlatarak, "Bu tiyatroya son verin" dedi. Dava, 24 Ekim'e ertelendi (Odatv)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr