Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lilereyönelik devam eden operasyonda bugün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut ve özel harekat polisi Coşkun Nazilli'nin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Nusaybin'de PKK'ye karşı yürütülen operasyon sırasında şehit olan uzman çavuş 28 yaşındaki Vedat Aykut ile özel harekat polisi 40 yaşındaki Coşkun Nazilli için Mardin 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda tören düzenlendi. Yağmur altında düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Koçak, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehidin yakınları, mesai arkadaşları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı naaşlarının katafalka konulması ile başlayan törende Uzman Çavuş Vedat Aykut ve polis memuru Coşkun Nazilli'nin özgeçmişleri okunup, Müftü Dursun Ali Coşkun tarafından dua okundu.

TEĞMEN ÇAKMAK: BU CİNAYETLERE ALKIŞ TUTANLAR KANUNLAR ÖNÜNDE HESABINI MUTLAKA VERECEKLERDİR.

Törende konuşan Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, PKK'lilere yönelik müşterek operasyon düzenlendiğini ifade ederek, "Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan bu kahramanlar, aslında aramızdan hiç ayrılmadılar.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz.

Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun.

Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters şekilde en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar ki Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

ŞEHİT EŞİNİN FERYADI

Törenden sonra şehit Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut'un cenazesi defnedilmek üzere memleketi Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Soğansuyu Mahallesi'ne, polis memuru Coşkun Nazilli'nin cenazesi ise memleketi Antalya'nın Alanya İlçesi'ne silah arkadaşlarının omuzlarında ve tekbirlerle uğurlandı. Uğurlama töreninde şehit Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut'un eşi Yasemin Aykut, uzun süre ağıt yakarak eşinin cenazesine ambulansa kadar eşlik etti.

Eşinin ölümüne inanmadığını söyleyen Yasemin Aykut, "Benim babam beni ona vermiyordu. Babamdan beni zorla aldı. Ben sensiz ne yaparım şimdi? 2 çocuğumla ortada kaldım. Ben eşimi istiyorum" diyerek uzun süre feryat etti.

PARİS'TEN GÖNÜLLÜ GELDİ, ÇOCUKLARININ MEKTUBU CEBİNDEN ÇIKTI

Bu arada şehit polis Coşkun Nazilli'nin, Fransa'da özel görevde iken dilekçe ile Mardin'in Nusaybin ilçesine gönüllü gittiği öğrenildi. Nazilli'nin çocuklarının kendisine gönderdiği mektubun da şehit olduğu sırada cebinden çıktığı belirtildi. Şehit polisin çocuklarının isminin bulunduğu mektupta şu ifadeler yer aldı;

"Vatan sevgisi imandan, onun tek amacıdır.

Dünya hayatı oruç, ölüm anı iftardır.

Dağlar taşlar mekanı, toprak yorganıdır.

Sevgiliye kavuşmak onun için vuslattır.

Bırak güneş kavursun, kar yağsın ne çıkar,

Hain mermiler geceleri yıldız gibi yağar.

Rüzgar eken hain elbet fırtına biçer.

Alperenim, yiğidim sen bu yolda devam et.

Sen bir efsanesin, derman özel harekat.

Dağların kartalısın, ferman özel harekat.

Terörün kabusu, yılmaz özel harekat.

Şehitlerin mirasçısı polis özel harekat.

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü,

Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü.

Özel Harekatçı Coşkun Nazilli'ye.

Çocukların

Seni çok özledik, baba, seni çok seviyoruz."

Şehitlerin uğurlanmasının ardından törene katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş düzenleyerek, teröre tepki gösterdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr