Nusaybin'de dün zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK'lilerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan uzman çavuşlar Gökhan Alıcı ve Emre Sarıtaş için 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehidlerin yakınları, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit jandarma uzman çavuşlar Alıcı ile Sarıtaş'ın Türk Bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konulması ile başlayan tören, saygı duruşundan sonra şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Piyade Yüzbaşı Halil Yay, silah arkadaşları adına bir konuşma yaptı. Törende yaptığı konuşmasında Yüzbaşı Yay, terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen müşterek operasyonda, arkadaşları uzman çavuşlar Gökhan Alıcı ile Emre Sarıtaş'ı şahadete uğurladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun."

Daha sonra şehitler için İl Müftü Vekili İsmail Ünal dua okudu. Törenin ardından Nusaybin'de şehit olan jandarma uzman çavuş Gökhan Alıcı'nın cenazesi defnedilmek üzere memleketi Gaziantep'e, şehit jandarma uzman çavuş Emre Sarıtaş'ın cenazesi ise memleketi İstanbul'a uğurlandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr