Görgü tanıkları olan ,Muzaffer ve Aygül Gündoğdu ile Enes Gençalioğlu, yaşadıklarını
anlattı. Saat 13.00 sularında gazete almak için işlettiği Kristal Lokantasından aşağıdaki kırtasiyeciden gazete almaya gittiğini belirten Aygül Gündoğdu, bir fast food restaurantı önünde siyah bir çanta gördüğünü söyledi. Polis'in bir saat sonra olay yerine geldiğini anlatan Gündoğdu, çevredeki iş yerlerinin boşaltıldığını ,metro ve tramvay seferlerinin durdurulduğunu söyledi.

POLİS BİR ST SONRA GELDİ

Sahipsiz çantanın haber verilmesinin ardından bir saat sonra olay yerine gelen polis güvenlik tedbirleri aldı. Tüm giriş çıkışlar durduruldu. İşyerlerini terekeden iş sahipleri saatlerce güvenli bir yerde bekletildi.

İÇİ BOŞ İKİ SİYAH BAVUL

Yapılan kontrollerde restaurantın önüne bırakılan sahipsiz siyah çantanın içine birkaç parça eşya bulundu. Polis Saat 18.00'e doğru polis güvenlik tedbirini kaldırdı. Polisin olay yerinden ayrılmasından sonra bu kez de, şehir merkezine bulunan Willy- Brandt meydanında, başka bir siyah çantanın bulunduğu haberi geldi. Polis, burada da güvenlik tedbirleri aldı .Uzmanlar inceleme başlattı

ZİRNDORF'TA SPREY PATLADI

Öte taratan yine aynı saatlerde, Nürnberg yakınlarındaki sığınmacıların bulunduğu Zirndorf kasabasında, siyah çantanın patladığı haberi geldi. Patlamanın bavulun içindeki sprey nedeniyle gerçekleştiği belirlendi. Patlamanın uzaktan kumandalı olduğu sanılırken, polis, bu bavulu bırakan 25 ve 30 yaşlarında olduğu tahmin edilen biri kadın iki kişiyi arıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr