Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan ve Erkan Petekkaya'nın kendisine mobbing yaptığını söyleyen Nurgül Yeşilçay, "Psikolojik baskı altındaydım. Herkes de bunu biliyordu ama kimse sesini çıkarmadı. Türkiye’deki sorun da bu bence. Herkes her şeyi biliyor ama erkek dünyası ya, 'Erkektir, her şeyi yapmaya hakkı var!' ya, hele gücü de varsa, zorbalık yapsa da kimse sesini çıkarmıyor" diye konuştu.

Nurgül Yeşilçay'ın diziden ayrılma sebebini canlı yayında açıkladılar

Erkan Petekkaya: Nurgül Yeşilçay'ın gidiş nedenini söylersem yer yerinden oynar

Yeşilçay, "Rejide küçücük bir kız hata yapmış, nasıl küfürler sıralıyor. Sette ağza alınmayacak küfürler ediyor, bağırıyor çağırıyor, o yönetmen denilen kişi de bunlara gülüyor" dedi.

Nurgül Yeşilçay'ın Ayşe Arman'a verdiği röportajdan Erkan Petekkaya ile ilgili kısım şöyle:

Erkan Petekkaya’nın sana, “Amma da meraklıymışsın!” demesi mobbing mi?

Evet. Mobbing’in Allah’ı! Psikolojik baskı altındaydım. Herkes de bunu biliyordu ama kimse sesini çıkarmadı. Türkiye’deki sorun da bu bence. Herkes her şeyi biliyor, görüyor ama erkek dünyası ya, “Erkektir her şeyi yapmaya hakkı var!” ya, hele gücü de varsa, zorbalık yapsa da kimse sesini çıkarmıyor.

Bunu yapma hakkını nereden buluyor?

Bu hakkı ona veriyorlar. O Erkan Petekkaya ya, “Onun dediği, yaptığı doğrudur!” diyorlar.

E peki, ortada bir yapım şirketi filan yok mu?

Vaaar. Bu olaylar yaşanınca onlara gidip, “Ayrılmak istiyorum. Gerçekten katlanamıyorum. O kadar erkek bir durum var ki ortada. Adam, "Her şey benim istediğim şartlarda olacak" demeye getiriyor. Ben buna itiraz
ediyorum” dedim…

"YAPIMCI ŞİRKET TEHDİT ETTİ"

Onlar ne dedi?

Dinlediler ve “Eğer sette olanları konuşursan, bizim magazinci arkadaşlarımız var. Senin için iyi olmaz!” dediler. Beni mahvederlermiş! Ben de güldüm, “Sette olanları niye anlatayım? Ben evliliğim bitince de konuşmamışım. Bir şey yapmayacağım dedim mi yapmam” dedim. Ama adam kalkıp benim hakkımda ileri geri konuşursa, işler değişir, nitekim öyle oldu.

Sence her şey tatlı tatlı kapanıp gidecekken neden seninle ilgili bir şeyler söylemiş olabilir?

Çünkü ben çıktım, dizinin reytingi 5’e düştü. Oysa öldüğüm bölüm 9.5 reyting almıştı. Herhalde reyting kaygısı da başladı. Ben sadece şunun bilinmesini istiyorum: “Öpüşmeye amma da meraklısın!” laflarını yemiyorum ben. Hiç kimsenin, kimseye böyle şeyler söylemeye hakkı yok. Sonunda hep aynı şey oluyor, kadınlığına laf ediyorlar. Ben tek başına yaşayan bir kadınım ya, sesimi çıkaramam zannediyorlar. Bu ne cüret ya! Aylarca yaptı bu mobbing’i, sonunda dayanamadım. Herkese her şeyi söyledim, sonra da çektim gittim. Sen, erkekliğini benim üzerimden tatmin edemezsin, yapamazsın!

"AİLE BABASI İMAJINI BENİM ÜZERİMDEN TAZELEMEYE ÇALIŞIYOR!"

Dibinde yatan mesele star kıskançlığı olabilir mi?

Ayşe’cim hayır ya. Tamamen erkeklik egosu! Bu ülkede her alanda, her sektörde yaşıyoruz bunu. Sette oluşan bir erkeklik durumu. O yüzden kadın yönetmen çeksin istedim, tatlı tatlı yapalım işimizi…

Erkan Petekkaya bu ülkenin starlarındansa sen de öylesin. Nasıl oluyor da seni feda edebiliyorlar?

O erkek olduğu için! Hep beraber bir dünya kurmuşlar.

“Gerçek sebebini açıklarsam yer yerinden oynar!” dedikten sonra, telefon açmadın mı? “Erkan bu ne?” diye?

Yok ki öyle bir muhabbetimiz. Yapımı aradım, onlar da telefona çıkmadı. Ben kimsenin özel hayatına girmem ama beni düşük ahlakla suçlayana bak… Hakkında bugüne kadar pek çok haber çıktı. Ve sonra bu adam, aile babası imajını da benim üzerimden tazelemeye çalışıyor! Yok artık daha neler!

Röportajın devamını okumak için tıklayın

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr