Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor. Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları :

Borsa İstanbul 18 Temmuz'a göre çok düşük oranda gerilemiştir. Türkiye ekonomisinin iyi yönetilmesi ve makro ekonomik dengelerin iyi olması, milletimizin ekonomiye olan güvenini göstermesi bakımından da dviz bozdurup ekonomiye katması ekonomideki olumsuz imajın ortadan kalkmasına neden olmuştur.

İşimiz daha fazla üretmek. Türkiye'ye daha fazal yerli ve yabancı yatırımı teşvik etmektir. Bu not düşüşünün tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika'da yaptığı ekonomi zirvelerinin hemen sonrasında gelmesi oldukça manidardır. Türkiye ekonomisinin gerçeği başkadır.

Biz herhangi bir derecelendirme kuruluşunun 'Aferin ne güzel gidiyorsunuz' sözlerini nasıl  ki güllük gülistanlık olarak görmüyorsak, bu değerlendirmeyi de bu bağlamda ele alıyoruz. Biz yolumuza devam edeceğiz. Darbe teşebbüsünün bütün sonuçlarını ortadan kaldıracağız.

ANITKABİR'DEKİ OYUN PARKI

Türkiye'nin bu kadar önemli meseleleri arasında, bu kadar tali konuların tartışılmasının zaman kaybı olacağı kanaatindeyim. Görülen lüzum üzerine, TSK çocuk parkını kaldırmıştır. Bu kadar basit ve tali bir meseledir. Siyasi polemikleri doğru bulmuyorum. 15 Temmuz ve 7 Ağustos ruhunu korumak için her türlü gayreti ortaya koymamız gerek. Ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Ortak değerleri koruyup, kollayacağız. Bunları siyasi tartışma konusuymuş gibi gündeme getirmeyi doğru bulmuyorum.

İKİNCİ DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI

Bu yönde rapor yok. Halkı endişeye sürüklemenin alemi yok. 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kalkanlar kenara çekilecek değildir. Bunlar ve arkalarındaki iradenin Türkiye'nin önünü kesmek için fırsat kollayacağını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Böyle panik yaratacak sözlerden kaçınarak, hep birlikte uyanık olacağız.

TANK VE UÇAKLARIN TAŞINMASI

Her türlü analiz yapıldı. Rövanşist bir mantıkla karar alınmadı. Durum analiz edildi, bu karar alındı. Güvenlik riski oluşturmayacaktır. Bu askeri alanların tamamı kamusal ihtiyaçların karşılanması için kullanılacaktır. Bunların kararı verilecek. Normal bir süreçtir.

DOĞALGAZDA İNDİRİM OLACAK MI?

Serbest piyasa şartlarında, dövizdeki dalgalanma şartları... Ümit ederiz, indirim konusunda görüşmeler sürüyor. Böyle bir çalışma olduğunda Enerji Bakanımız açıklar.

BAZI AKP'Lİ VEKİLLERİN BYLOCK KULLANDIĞI İDDİASI
Bu soruşturma devam ediyor. Bu tür söylentiler üzerinden AK Partili siyasetçileri töhmet altında bırakacak söylentilerin doğru olduğunu düşünmüyorum. İddiaların doğru olması durumunda gerekli adım atılır. Bu sözlerin söylenmesini doğru bulmuyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr