Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandumda 'hayır' diyecekleri terörle ilişkilendiren konuşmalarına açıklık getiren Kurtulmuş, Erdoğan ve Yıldırım'ın yanlış anlaşıldığını belirterek, "Buradan tüm hayır diyenlerin terörist olduğu gibi bir anlam çıkmaz. Tekrar ediyorum. Hayır demek teröre destek anlamına gelmiyor" dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasının satır başları şöyle:

Bir kere daha ifade etmek isterim ki, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü operasyon, Türkiye'nin ulusal güvenliğinin parçasıdır.

Bu çerçevede Cerablus'ta başlatılan operasyon, El Bab'a kadar uzandı. Operasyonlar başlamadan önce ABD ile Türkiye arasında bir mutabakat vardı. PYD Membiç'in batısına çekilecek. Bunu bekliyoruz. Bundan sonra uluslararası koalisyonda mutabakat sağlanırsa Türkiye Rakka konusunda adım atabilir. Rakka'yı IŞİD'den temizleyip yerine PYD'yi koyarsanız, Türkiye adım atabilir. 

"HAYIR DEMEK TERÖRE DESTEK ANLAMINA GELMİYOR"

Türkiye'nin böyle bir konjektürde referanduma gidiyor olması Türkiye demokrasisi açısından bir kazançtır. Dolayısıyla bu kampanyada hayır diyenlerde olacak, evet diyenlerde.

Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan öyle söylememişlerdir. Kandilden hayır kampanyasını destekleyen açıklamalarını görüyoruz. Yine FETÖ'cüler hayır çıkması için elinden geleni yapıyorlar. Buradan hareketle bütün hayırcıları terörist ilan edemeyiz. Söylenen çok nettir. Türkiye'de bazı terör örgütleri hayır çıkması için elinden geleni yapıyor. Buradan tüm hayır diyenlerin terörist olduğu gibi bir anlam çıkmaz. Tekrar ediyorum. Hayır demek teröre destek anlamına gelmiyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

'Evet'i destekleyen televizyonlar sen neden 'Hayır'ı göstermiyorsun deme hakkına sahip değiliz.

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER

Biliyorsunuz, KHK'lerde yanlışlıklar varsa, bunun nasıl düzeltileceğine ilişkin yasal makanizmamız var. O müracatlarla sonuç alınabilir. 
Bu müracatlar hızla kuruluyor. Bu AYM'nin de yükünü azaltacak. Bununla ilgili yapı oluşuyor. İlgili bakanlıklar bu kurula temsilci verecek. Kuşkulu ihraçlar varsa bunlarla ilgili adım atılacak.

Referandum kampanyasının başındayız. Evetler ciddi manada önde görünüyor. Kampanya ilerledikçe evet sonucu yükselecek. Biz anketleri çok iyi kullanan bir partiyiz. İnanıyorum ki şenlik içinde kampanya yapacağız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr