Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "AK Parti’nin değil genel başkanı, AK Parti’nin mahalle başkanı bile yüksek profillidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ostim’de sanayicilerle bir araya geldi. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurtulmuş, bir gazetecinin, ’vize muafiyetine’ ilişkin sorusuna "Bu müzakere sürecinde Türkiye olarak biz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik. Bunlar çok sayıda maddeydi, bir kısmını genelgeyle bir kısmını yasayla gerçekleştirmiş olduk. Türkiye’nin reform adımlarının gereği olarak bu adımların atılması gerekiyordu. AB kendisi bilir. Atılmış olan bu adımların hiçbirisi lüzumsuz işler değildir. AB vize serbestisinin olması ya da olmaması bu adımların atılmasını engelleyecek işler değildir ama sonuçta biz samimi olarak üzerimize düşeni yaptık. Avrupa Birliği’nin kurumsal yapısı itibarıyla da Avrupa’nın da verdiği sözlere uyacağını ümit ediyoruz. Sorumlu siyaset anlayışı da bunu gerektirir. Türkiye’nin 3 milyon mültecinin yükünü çeken bir ülke olarak, Türkiye’nin ne kadar zorluklarla yaşadığını AB’deki sorumlu siyasetçiler de biliyorlar. Bu sorumlu siyaset anlayışının gereği olarak bu adımın atılacağını ümit ediyorum" cevabını verdi.

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Daha evvel görüşmelerde 4 Mayıs’a kadar bu adımların ne kadarının atılacağına dair görüşmeler yapıldı. AB’nin ana görüşünün meselenin büyük kısmının tamamlanıp tamamlanmadığı meselesidir. Onlarca adımın kısa sürede atılmış olmasının AB’deki karar mercileri açısından da yeterli olduğu kanaatindeyim. Böyle bir meselenin kriz doğurmayacağını tahmin ediyorum."

"AK PARTİ, İDDİALI BİR PARTİDİR"

Başka bir gazetecinin, 22 Mayıs’taki AK Parti kongresine ilişkin sorusunu Kurtulmuş, "AK Parti’nin kurucu ve karizmatik lideri, Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı makamına çıkışından sonra çok önemli bir geçiş süreci yaşadı. Daha önceki süreçlerde, 2007’de Sayın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olması sürecinde önemli bir geçiş süreci yaşadı. Bu süreçlerin hiçbirisinde en ufak bir problem, sıkıntı yaşamadan süreçleri tamamladı. 22 Mayıs kongresi de böyle olacak ve İnşallah AK Parti, birlik içerisinde, huzur içerisinde usulüne uygun bir şekilde, suhuletle bu süreci aşacaktır ve yoluna devam edecektir. AK Parti, iddialı bir partidir. Türkiye’nin yüzde 50’sinin oyunu almış olan bir partidir. AK Parti’nin değil genel başkanı, AK Parti’nin mahalle başkanı bile yüksek profillidir. Mahalle başkanı bile iddialı bir arkadaşımızdır, dolayısıyla bu bu kadar büyük kamuoyu teveccühüne sahip olan bir partinin gerçekten iddialı bir şekilde yoluna devam etmesi kaçınılmazdır" şeklinde cevapladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr