Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında 65'inci Hükümet'in Çankaya Köşkü'ndeki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 65'inci Hükümet'e bir isim koymak gerekirse bu ismin 'reform ve atılım hükümeti' olacağını belirten Kurtulmuş, yeni hükümetin icraat hükümeti hükümeti olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretlerine katılan yargı başkanlarınım eleştirilmesi hakkında çok çarpıcı bir açıklamada bulunarak, “Yargı kurum ve kuruluşları son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına bağlıdır” dedi.

65’inci Hükümet’in 5 temel vazifesi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, hükümet programını 5 maddeyle özetleyerek, “Türkiye ekonomisinde yeni bir döneme geçiyoruz. Türkiye ekonomisi bir faz değişimini gerçekleştirecek ve 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi bakımından son derece aktif, yatırımı, istihdama, ihracata, yüksek teknolojilere, alın terine değer veren buna öncelik sağlayan bir programla Türkiye üreten bir ekonomiye sahip olacaktır. Türkiye 65’inci Hükümet zamanında bir üretim devrimi gerçekleştirecek ve bu anlamda da dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefine hızlı şekilde yürüyecek” ifadelerini kullandı.

“YARGI BAĞIMSIZLIĞINI İHLAL EDEN BİR MESELE YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretlerine katılan yargı başkanlarınım eleştirilmesi hakkında değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Yargı kurum ve kuruluşları son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına bağlıdır. Yüksek yargı mensupları başkanlarının herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanı çağırdığı zaman bir toplantıya katılırlar. Yargı başkanlarının Cumhurbaşkanı’mızın bulunduğu bir toplantıya katılması hiçbir şekilde yadırganacak bir husus değildir. Cumhurbaşkanı ne bu toplantılarda onların yargı faaliyetlerine müdahale etmiştir ne de çay toplama faaliyetlerine katıldıkları zaman yargı bağımsızlıklarını ihlal etmişlerdir. Son derece normal son derece insani bir durum vardır. Ortada yargı bağımsızlığını ihlal eden bir mesele yoktur.”


http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/numan-kurtulmus-yargi-kurum-ve-kuruluslari-cumhurbaskanligina-baglidir-1253619/