Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları: 

"OHAL çerçevesinde, 2 kanun hükmünde kararname gündeme gelmiştir. 670 sayılı KHK'de öncelikli olarak bazı bakanlık ve kurumlarımızdan gelen FETÖ'cü tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemelerdir. Gelen liste yürürlüğe girecek. Bu FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedecektir.

Diyarbakır'daki bombalı saldırıda şehit polis sayısı 4'e, sivil sayısı 2'ye yükseldi. 21 yaralı var

FETÖ'yü tamamen temizlemeye yönelik yol haritası görüşüldü

670 sayılı KHK ile 2010 KPSS sınavında soruları çaldıkları tespit edilenler memuriyetten men edilecek. Kendi hakkıyla girenler ise görevlerine devam edecek.

2006'dan sonra kurulan üniversitelerdeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 75'e yükseltilmiştir.

SGK BORÇLARI SİLİNECEK

Yine 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin SGK borçları silinecektir. Kapatılan askeri okullardaki sözleşmelerin iptalleri de bu KHK ile gündeme gelecektir. Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi de bu KHK ile düzenlenmiştir. 15 Temmuz’da Çengelköy’de şehit olan Yenişafak muhabiri İsmail Canbazhasan, ailesinin başvurusu üzerine Türk vatandaşlığına alınmıştır.

TSK’nın pilot açığının kapatılması için düzenlemelerin yapılması gündeme gelmiştir. 671 sayılı KHK ile pilot iken görevden alınanların yeniden TSK’ya kazandırılması ile ilgili düzenleme yapılmıştır.

TİB KAPATILDI

Yine TİB kapatılmış ve BTK’ya devredilmiştir. Bu KHK ile özel harekat polisleri ile ilgili de kararlar alınmıştır. Akademisyenler için emeklilik yaşını 75’e çıkarıyoruz. Üniversitelerden uzaklaştırılanlar göz önüne alınırsa buradaki kararın önemi ortaya çıkmıştır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr