Kadıköy Yeldeğirmeni'nde kartopu atma tartışması sonrası geçtiğimiz yıl Şubat ayında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin sanık Serkan Azizoğlu'nun müebbet hapis cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararı açıklandı.


KÖKLÜ'NÜN GÖĞSÜNDEN BIÇAKLANDIĞI ANLATILDI


Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi 35 sayfalık gerekçeli kararında iddianame, sanıkların ve şikayetçilerin ifadeleri ile Cumhuriyet Savcısının mütalaasına yer verildi. Dava konusu olayda maktul Nuh Köklünün, nişanlısı ve arkadaşları ile birlikte Kadıköy Boğa Heykelinin bulunduğu meydanda toplanıp eğlendikleri, birbirleri ile kartopu oynadıkları anlatıldı.
Kar toplarından birisinin sanık Serkan Azizoğlu'nun dükkanının vitrin camına isabet etmesi sonucu tartışmanın yaşandığı belirtilen gerekçeli kararda Azizoğlu'nun Köklü'yü göğsünden bıçakladığı ve Köklü'nün yaşamını yitirdiği ifade edildi.


"CAMINA KARTOPU GELMESİ HAKSIZ TAHRİK DEĞİLDİR"


Sanığın Köklü'yü öldürme kastıyla hareket ettiğinin sabit olduğu belirtilen gerekçeli kararda, "Gerek maktulün öldürülmesi gerekse diğer eylemler bakımından sanığın camına kast olmaksızın kartopu gelmesi sanık yönünden haksız tahrik teşkil etmemektedir. Sanığın şikayetçilerden Emrah Elhan'ı bıçakla kovalarken maktulün sanığa tekme atması da sanığın öldürme eylemi yönünden haksız tahrik teşkil etmemektedir. Zira maktulün eylemi tehlike altında olan arkadaşını korumaya yöneliktir" denildi.


"KÖKLÜ, ARKADAŞINA YAPILAN SALDIRIYI DEFETMEYE ÇALIŞMIŞTIR"


Köklü ve arkadaşlarının sanığa herhangi bir saldırısının olmadığının anlatıldığı gerekçeli kararda, "Sanık önce kendisi, sonra sopa ile en son da bıçakla saldırıya geçmiştir. Kaldı ki kendisine bir saldırı söz konusu olsa bile iş yerine girip kapıyı kilitlemesi veya olay yerinden kaçması mümkün olup, bu şekilde kurtulma imkanı da vardır. Maktül Nuh Köklü'nün sanık Serkan Azizoğlu'na karşı koşarak gelip tekme atma fiiline karşı sanığın meşru savunma kapsamında ona hamlede bulunmuş olması kabul edilemezdir. Zira meşru savunmaya karşı meşru savunma olmaz. Maktül, arkadaşı Emrah Elhan'a karşı bıçakla yapılan saldırıyı tekmeyle defetmeye çalışmıştır" denildi.


KAVGAYI AYIRMAK AMACIYLA...


Gerekçeli kararda, diğer sanık Nazım Coşanar'ın bıçağın üstüne basarak sanık Serkan Azizoğlu'nu engellemeye çalışan Emrah Elhan'ı kasten çekmek suretiyle Azizoğlu'na yardım ettiği iddiasının kabul görülmediği belirtildi. Coşanar'ın iç dünyasında gerçekleşen iradenin bilinmesi mümkün olmadığına ve kavgayı ayırmak amacıyla hareket ettiğinin kabul olduğu kaydedildi.


GEÇTİĞİMİZ AY DAVADA KARAR VERİLDİ


Mahkeme heyeti geçtiğimiz ay karara bağladığı davada, tutuksuz sanık Nazım Coşanar hakkında "kasten öldürmeye yardım" suçundan dava açıldığını ancak sanığın bu suçu işlediğinin sabit olmadığını belirterek beraatına karar verdi.


Tutuklu sanık Serkan Azizoğlu'nun ise Nuh Köklü'ye karşı "Kasten adam öldürmek" suçunu işlediğini ifade eden mahkeme, Azizoğlu'nun müebbet hapse çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, Azizoğlu'nun diğer şikayetçilere karşı "Kasten yaralamaya teşebbüs" , "Silahla tehdit" ve "Hakaret" suçlarını işlediğini belirterek bu suçlardan da toplamda 4 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr