EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci'nin ortağı olduğu Denizli'deki işletme de dahil toplam 6 ayrı fabrikadan hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Denizli'nin Bozburun Mahallesi'nde ortağı olduğu Turkuaz Tekstil Fabrikası'na 25 Nisan gecesi giren hırsızlar, kasayı zorlayarak açıp, içinde miktarı açıklanmayan altın ile güvenlik görevlisinin tabancasını çaldı. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan polis, güvenlik kameralarındaki görüntülerden Denizli'de başka fabrikalardan da hırsızlık yaptıkları ileri sürülen şüphelilerin eşkalini belirledi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Bürosu ekipleri, Denizli merkezli Aydın ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon yaparak, fabrikalardan kasa hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla Nusrettin A.'yı (48) Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, Sezgin Ç. (43) ile Ali Y.'yi (40) Balıkesir'de, İsmail A. (35) ve Mehmet A.'yı (37) ise Denizli'de yakaladı. Şüphelilerin evlerinde ve otomobillerinde yapılan aramalarda Bakan Zeybekci'nin ortağı olduğu fabrikadaki kasadan çalındığı belirlenen tabanca ile hırsızlık sırasında çelik kasa açmakta kullanılan aletler ele geçirildi.

Sorgularının ardından 5 zanlı, dün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Mehmet A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer zanlılar ise tutukladı. Hırsızlık zanlılarının yakalanmasıyla birlikte kentteki toplam 6 fabrikadan kasa hırsızlığı olaylarının aydınlatıldığı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr