Genç ve yetenekli sanatçıları destekleyerek müzik sektörüne adım atmalarını sağlayan plak şirketi Onearth Records, her yıl kariyerinde henüz tanınmamış genç ve yetenekli bir sanatçıyı desteklemeyi ve onu zaman içerisinde genişleyen sanatçılar portföyüne eklemeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda bu yıl sanat dünyasının sahnesine çıkması için seçilen Burak Malçok’un “Saklı Nefes” adlı ilk solo albümünü yayımladılar.

Malçok da böylece yıllardır saklı tuttuğu nefesi gün yüzüne çıkardı... İlk konserini de Borusan Müzik Evi’nde verdi.

Hem Onearth Records’ı anlatmak hem de Malçok’u bizlere tanıştırmak için; Burak Malçok, albümün yapımcısı Mercan Dede ve albümün başyapımcısı Borusan Kocabıyık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi, bir grup gazeteciyle bir araya geldi.

Dile düşmeyenler

Albümdeki tüm eserleri kendisi üreten ve düzenleyen Malçok, albüm sürecine dair şunları söyledi:

“Zor konuşabilen, hatta hayatının belli başlı bölümlerinde adını dahi söylerken dakikalarca bekleyen birinin kalbinde, ruhunda birikenlerin enstrümanıyla zuhur etmeye çalışmasıdır bu albüm.

Bu saklı zamanlarda çıkagelen, dile düşüremediğim tüm kelamların ney’im ile vücut bulmasıdır” diyor.

Konuk sanatçı olarak Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan, Hasan Gözetlik ve Umay Umay’ın yer aldığı albümde “Aşk Çıplak”, “Lavanta İlahisi”, “Üç Güneş”, “Toz Ruhu”, “Araf”, “Gece Geçer”, “Kuşluk Vakti Hikâyesi”, “Suskunlar Denizi” ve iki remix olmak üzere toplam 10 parça yer alıyor.

Ruh hâlimiz de var

“Albümde son zamanlardaki ruh hâlimiz de var” diyen Malçok, “Doğduğum andan itibaren aldığım nefes, nefesim neyle o titreşimlerle vücut buldu. Saklı olan nefesim bu albümle tescillenmiş oldu” dedi.

Sözün özü, Malçok, ney’in sadeliğine, daha doğrusu ney’in sadeliğindeki derinliğe, o sadeliğin içindeki sesin kuvvetine vurulmuş... Belki de o yüzden ilk konserini vermek üzere heyecanla yanımızdan ayrılırken “Ses ve titreşimi kalbe en çabuk ileten enstrüman ney’dir” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr