Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, 3 Temmuz 2011 sabahı gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturmaya ilk günden itibaren gösterdiği sert ve etkili muhalefetle Fenerbahçelilerin gönlünü fetheden gazeteci

Lube Ayar, kitabında yargı muhabirliği yaptığı dönemde ‘özel yetkili’ savcı ve hakimlerin Türk hukuk sistemini nasıl alt üst ettiğini de anlatıyor. Ergenekon, Balyoz, Oda TV kumpaslarının ardından sıranın neden Fenerbahçe’ye geldiğini ve benzer yöntemlerle sarı-lacivertli kulübün nasıl hedef alındığını tüm detaylarıyla kaleme alan Ayar, akıcı anlatımı sayesinde uzun ve sarsıcı bir davanın kolayca anlaşılmasını da sağlıyor.

Kitapta ayrıca, “3 Temmuz Operasyonu”nun yasal dayanağı olan 6222 Sayılı Kanunun kimler tarafından hazırlandığı, Fethullah Gülen Cemaati’nin süreci nasıl yönettiği, hangi siyasilerin sürece müdahil olduğu, Fenerbahçe’nin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde açtığı davanın neden geri çekildiği, kulübün UEFA tarafından nasıl ve neden iki kez Avrupa’dan men cezası aldığı ve beş yıl sonunda sürecin nasıl tersine döndüğü de ayrıntılarıyla yer alıyor.

Deneyimli bir yargı muhabirinin kaleminden dökülen “Ne Şikesi? Memleket Elden Gidiyor”, sadece “3 Temmuz kumpası”na değil, yakın dönemde “emniyet-yargı-medya üçgeni” vasıtasıyla Türkiye’nin nasıl ele geçirilmeye çalışıldığına da ışık tutuyor.

Kitap, “3 Temmuz Operasyonu”na karşı büyük bir direniş gösteren Fenerbahçeliler içinse başka bir anlam taşıyor. “Çubuklu” formaya gönül verenleri, kitabın her sayfasında kendilerine ait başka bir hikaye bekliyor.

 

Ne Şikesi? Memleket Elden Gidiyor

Destek Yayınları/Araştırma/472 syf./28 TL

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr