Porto'da gösterdiği muhteşem performansın ardından Barcelona'ya transfer olan 2004-2008 yılları arasında Katalan kulübünün formasını giyen Portekizli eski futbolcu Deco, kariyeri boyunca gördüğü en yetenekli futbolcunun Ronaldinho olduğunu söyledi.

Lionel Messi ile Barcelona'da, Cristiano Ronaldo ile de Portekiz Milli Takımı'nda birlikte top koşturan Deco, iki yıldızın son dönemde futbol dünyasına damga vurmasına karşın Ronaldinho'yu yetenek açısından farklı bir seviyede gördüğünü belirtti.

Ronaldo'nun atletik ve rekabetçi bir yapıya sahip olduğunu, Messi'nin ise bugünlere gelmek için çok çalıştığını vurgulayan Deco, "Ronaldinho'ya ise bazı şeyler doğuştan bahşedilmişti. Çok özel bir yeteneğe sahipti. Onu topla buluşturduğumuz zaman hep farklı yöntemlerle gol atmayı başarıyordu. Biz daha ne olup bittiğini anlayamadan o gol fırsatı yaratıyordu." diye konuştu.

2004 ve 2005 yıllarında FIFA tarafından "yılın futbolcusu" seçilen Ronaldinho, Barcelona ile La Liga ve Şampiyonlar Ligi, Milan ile Serie A, Brezilya ile Copa America ve Dünya Kupası şampiyonlukları yaşamıştı.
(Eurosport)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr