Uykusuz geceler başlıyor. Dünyanın 1 numaralı basketbol organizasyonu olan NBA, bu gece sabaha karşı oynanacak Cavaliers- New York Knicks, Blazers-Jazz ve Warriors- Spurs maçlaryla başlıyor. Lakers'ın starı Kobe Bryant ile Spurs efsanesi Tim Duncan ile Kevin Garnett'in kariyerlerini noktalamalarının ardından yenilenen NBA'de en dikkat çeken eşleşme Warriors'un yeni starı Kevin Durant ve son şampiyon Cavaliers'in ‘kral'ı LeBron James olacak. Durant, 2 yıllığına 54 milyon dolara, LeBron ise 3 yıllığına 100 milyon dolarlık sözleşmeye imza atmıştı.

NBA'de ülkemizi Ömer Aşık, New Orleans Pelicans ile Ersan İlyasova da Thunder ile temsil edecek. 30 takımın 82'şer maça çıkacağı normal sezon, 13 Nisan'da sona erecek. Play-off'ların 16 Nisan'da başlayacağı NBA sezonunun final serisi ise haziran ayında yapılacak.

LEBRON JAMES: BENİ YENMEK İÇİN TAKIM KURDULAR

Cleveland Cavaliers’ın süperstarı LeBron James, yeni sezon öncesi iddialı konuştu. ‘Kral' lakaplı son şampiyon, “Takımların yeni koçlar ve oyuncular alıp, tüm amaçlarının beni yenmek istemeleri olduğunu biliyorum. Hiçbir zaman sadece benle alakalı değildir tabii ki ama onları her zaman ‘LeBron'u yenmeliyiz' derken duyuyorum” ifadeleriyle meydan okudu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr