Milli Eğitim Bakanlığı'nın bugün yaptığı görevden almalara ilişkin Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka çok sert bir açıklama yaptı. Nazlıaka, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın geldiği durum içler acısı. Bakanlık sadece taciz, tecavüz ve yolsuzluklarla anılır olmuştur. Adeta mafyalaşmış bürokratların eline düşmüş durumda" dedi.

MEB, bugün 150 il/ilçe milli eğitim müdürünü görevden almıştı.

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. "Milli Eğitim Bakanlığı her yanı çamura bulanmış bürokratlarının daha fazla üstünü örtemedi" diyen Nazlıaka, bürokratların korumaya çalışmalarının bir anlam ifade etmediğine vurgu yaptı. "Bu konunun da tıpkı diğerleri gibi takipçisi olacağım" diyen Aylin Nazlıaka şunları söyledi:

"Konuyu sürekli gündemde tutmanın karşılığını aldık. Tabi bu sadece o bürokratların görevden alınması ile kapanacak bir konu değil. Bu bürokratlar işledikleri suçların hesabını yargı önünde vermeli. Bu konunun da tıpkı diğerleri gibi takipçisi olacağım.

Gazetecileri tehdit eden haberler yayınlayan sitelerin, “ihanet belgeleri” adı altında açılan ve birçok iddianın ortaya atıldığı sosyal medya hesabının bürokratların görevden alınmasından bir iki gün önce kapatılması ise manidardır. Bu sitelerin ve iddiaların da araştırılması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı otomatik pilota bağlanarak yere çakıldı. Sorumluluk alanı eğitim sistemi, milyonlarca öğrenci ve öğretmen olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın geldiği durum içler acısı. Bakanlık sadece taciz, tecavüz ve yolsuzluklarla anılır olmuştur. Adeta mafyalaşmış bürokratların eline düşmüş durumda. Bir an önce Bakanlığın her kademedeki pisliğinden temizlenmesi gerekiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr