Myanmar 1. Ligi takımlarından Horizon, daha önce Torku Konyaspor ve Eskişehirspor gibi takımlarda forma giymiş olan Erdinç Pala'yı teknik direktörlüğe getirdi. Futbol kariyerine 1991 yılında başlayan Pala, TFF kayıtlarına göre oynadığı 323 maçta tam 93 gol kaydetti. 2007 yılında antrenörlüğe başladıktan sonra Muğlaspor, Altınordu ve İzmirspor gibi takımlarda çeşitli görevlerde bulunan Pala'ya Asya Futbol Federasyonu'na bağlı Myanmar 1. Ligi takımlarından Horizon FC teklifte bulundu. Horizon Futbol Kulübü'nün başkanı Antalya'ya gelerek, Pala ile görüştü. Eşi Yeliz Pala ile önce Tayland'a ve oradan da Myanmar'ın Yangon şehrine geçtiğini ifade eden Erdinç Pala, "Önceleri transferimi garipsemiştim. Acaba Myanmar'da yapabilir miyim diye çok düşündüm. Geldim, gördüm ve imzayı attım" dedi.

Asya ülkelerinde Türkiye'yi temsil etme fırsatı bulduğunu aktaran Pala, Uzakdoğu ülkelerine giden İlhan Mansız gibi futbolcuların kendisine farklı bir ilham kaynağı olduğunu belirtirken, ülkede ve Uzakdoğu liglerinde Horizon futbol kulübünün adını duyurmak istediğini söyledi.
Horizon takımının kadrosunda Uganda'dan iki, Liberya'dan da bir yabancı futbolcu bulunuyor.
Erdinç Pala, fitness antrenörlüğüne de Mustafa Meriç'i getirdi.

MYANMAR NEREDE?

Myanmar, Güneydoğu Asya'da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Laos ve Tayland arasında yer alan ülke. Burma ya da Birmanya olarak da bilinir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr