Mustafa Reşit Akçay, Osmanlıspor'un Karabükspor galibiyetinin ardından ilginç açıklamalarına bir yenisini ekledi, ekonomi ve döviz tartışmalarında topa girdi.

Akçay, Doların hızla artan değeri, döviz bozdurma çağrıları ve futbol dünyasında Türk lirasıyla ödenmeyen maaşlarla ilgili tartışmalara yeni bir soluk getirdi.

"DEVLET BENDEN 20 BİN DOLAR ALSIN"

“Maça geçmeden önce sonuçta biz sahada bir mücadele içindeyiz, devletimiz de şu an ekonomik bir mücadele içerisinde" diyerek sözlerine başlayan Akçay, " Siyasetçilerimizden, bütün siyasetçilerden, devleti yönetenlerden, müsteşarlardan hepsinden özür dileyerek, haddimi aşmadan bu ülkenin bu ekonomik savaşında devletim gelip benden 20 bin dolar alsın" ifadeleriyle Türk lirasının dövize karşı değer kaybettiği günlerde devlete destek vermek istediğini açıkladı.

"NE ZAMAN NEREYE ÖDERSE ÖDESİN"

"Bu aldığı parayı bana 10 sene sonra mı öder, 20 sene sonra çocuklarıma mı öder, nereye öderse ödesin" ifadelerini kullanan Akçay bu sözleriyle kimseye saygısızlık etmek istediğini belirtti ama Vergi Dairesi'nin belirlediği bir miktarı ödemeye hazır olduğunu, böyle bir meblağ istenmesi halinde hakkını helal edeceğini belirtti.

Akçay daha önce de Türk futbolunun sorunları, Osmanlıspor'un Avrupa formu gibi konularda yaptığı ilginç açıklamalarla gündeme gelmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr