Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Ovacık programı içinde yer alan ve 2 yıllık olan İngilizce Tercümanlık, Çocuk Gelişimi ve Maliye Bölümleri, Ovacık İlçesi'ndeki güvenlik sorunu nedeniyle 6 aylığına geçici olarak kapatıldı. Rektör Prof.Dr. Ubeyde İpek, bölgedeki güvenlik sorunu nedeniyle böyle bir karar aldıklarını söyledi. Ovacık İlçesi'ne ulaşımın sağlandığı Tunceli-Ovacık karayolunun geçtiği bölgede 6 ay boyunca geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Prof.Dr. İpek, şöyle dedi:

"Ovacık ilçemizde bulunan ve üniversitemize bağlı eğitim veren Maliye, İngilizce tercümanlık ile Çocuk Gelişimi bölümleri güvenlik gerekçesiyle kapatılmak zorunda kaldı. İlçeye giden karayolu çok sıkıntılı. Bir çok defa yol kesme eylemi nedeniyle öğretim görevlilerimiz ilçeye gidemedi. Munzur Vadisi içinden geçen karayolu, güvenlik açısından çok riskli. Hem öğrencilerimizin, hem öğretim görevlilerimizin gidip, gelmelerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Biz hiçbir öğretim görevlimizin ve öğrencimizin can güvenliğini tehlikeye atamayız. Birçok öğrencimiz de dilekçe ile rektörlüğe başvurarak, bu bölümlerin il merkezine alınmasını ve daha kaliteli bir eğitim verilmesini talep etti. Öğretim görevlilerimizin de talebi doğrultusunda 6 aylığına bu bölümleri il merkezine aldık. Ayrıca il merkezine alınan 3 bölüm için eğitim alan 186 öğrencimizin il merkezinde barınma sorununu da gerekli görüşmeleri yaparak çözüme kavuşturduk."

'ŞARTLAR DÜZELİRSE YENİ BİR KARAR ALABİLİRİZ'

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İpek, ilçeye giden karayolunun 6 ay boyunca güvenlik bölgesi ilan edildiğini, yine ilçenin birçok bölgesinde de 6 aylık güvenlik bölgesi ilanları olduğunu ifade ederek, "6 ay sonra güvenlik bölgesi uygulaması sona erecektir ve şartlar düzelirse üniversite yönetimi tekrar toplanıp yeni bir karar alabiliriz. Şu an güvenlik sorunu nedeniyle Ovacık ilçemizdeki 3 bölümü il merkezine almak zorunda kaldık. Oradaki yerleşkemiz hiçbir şekilde kapatılmayacak ve görev yapan memur ve diğer hizmetliler orada görev yapmaya devam edecekler."



TKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI; BÖLÜMLER DERHAL GERİ AÇILMALI

Ovacık İlçesi'nin Türkiye Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ise, ilçedeki 3 bölümün güvenlik gerekçesiyle kapatılmasının son derece yanlış bir karar olduğunu söyledi. Başkan Maçoğlu, şöyle konuştu:

"İlçemizde bulunan Munzur Üniversitesi'ne bağlı 3 bölümde yaklaşık 200 civarında öğrencimiz eğitim görüyordu. Bir çoğu çevre illerden geliyordu. İlçemiz nüfusuna kayıtlı öğrencilerimiz de var, ilçe merkezinde güvenlik sorunu yoktu. Zaten devlet bu güvenliği sağlamak zorunda. 200 öğrencinin ilçeden gitmesi hem ilçe esnafını, hem halkını mağdur etmiştir. Bir çok ev kiralanmış ve ilçede sosyal yapı etkilenmiştir. Vatandaş ile bütünleşen ve ilçe ekonomisine katkısı olan öğrencilerimizin il merkezine alınmasını asla doğru bulmuyoruz. Güvenlik sorunu bahane olarak gösterilmiştir. Oysa diğer ilçelerde de aynı sorunlar olmasına rağmen eğitim devam etmektedir. Ovacık halkı bu durumu asla kabul etmiyor ve kapatılan bölümler derhal geri açılmalı bu tamamen keyfi bir karardır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr