İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan grup, 'Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanacağı haberleri yapılan Asım Sultanoğlu'nu kentimizde istemiyoruz' ve 'Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı evlerde 45 çocuğun tecavüze uğramasından sonra vakfa olan desteğini açıklayan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü'nü Antalya'da istemiyoruz' diye tepki gösterdi.

Basın açıklamasında, "Ensar Vakfı'nda çocuk tecavüzlerinin ortaya çıkmasının ardından, tecavüze uğrayan çocuklara değil Ensar Vakfı'na sahip çıkan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'dur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıdır, AKP'li milletvekilleridir, Ensar Vakfı'nın eğitim kurumlarına, yurtlarına gözü kapalı kefil olan Milli Eğitim Bakanlığıdır. AKP'nin gerici, cinsiyetçi, erkek egemen iktidarı okullarda mezhepçiliği de, çocuk istismarını da, şiddeti de yukarıdan aşağıya doğru açık hale getirmektedir" denildi.

Ensar Vakfı, İHH, TÜRGEV gibi kurumlarla Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki tüm protokollerin iptali de istenilen açıklamada, "Savaş suçlusu İHH, cinsel istismar suçlusu Ensar Vakfı kapatılmalı, Karaman'daki istismarcı öğretmen hakkındaki bilgiyi saklayarak, açıkça savunan Asım Sultanoğlu'nun Antalya ataması derhal durdurulmalıdır. Asım Sultanoğlu derhal görevden alınmalıdır. Bizler öğretmenler, veliler, öğrenciler ve Antalyalılar olarak kentimizde, istismar suçlusu vakıfları ve onları savunan milli eğitim müdürlerini istemiyoruz. Okullarda mezhepçiliği, istismarı, şiddeti açık hale getiren bu tutumdan vazgeçin. Bizler Eğitim Hakkı Meclisleri olarak bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz" denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr