Mişcrosoft, dün yaptığı açıklamada, Windows 10 için sunulan “ücretsiz yükseltme” tekliflerinin, 29 Temmuz’da sona ereceğini ve işletim sisteminin, bu tarihten 119 dolarlık fiyatla piyasaya sürüleceğini duyurmuştu.
Asıl soru ise şu: Amerikalı teknoloji devi, malware’leri andıran, aşırı agresif, açılır ekranlardan vazgeçecek mi? Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları, durmak bilmez uyarılardan kurtulabilecek mi?


Cevap evet. Microsoft sözcüsü, WinBeta adlı bilişim sitesine yaptığı açıklamada, kısa süre içinde açılır, olur olmadık yerlerde pop-up’lardan kurtulacağımızı müjdeledi.
Pek çok insan, Amerikalı teknoloji devinin söz konusu hamlesinden ciddi rahatsızlık duysa da, agresif kampanya düşük seviyede de olsa başarı elde etti. Şu an, Windows 10’un, 270 milyon kullanıcısı var. Şirketin, hedefi en az 500 milyon dolar olsa da; söz konusu rakamlar da, kar elde ettirecek düzeyde.
Aslında en büyük sorun Windows 10’a özendirmek(!) için, her gün birkaç kez kendisini gösteren pop-up’lar değil. Zira söz konusu uyarı ekranı iki seçenek sunuyor: Bilgisayarınızı şimdi Windows 10’a terfi ettirin ve şimdi indirmeye başlayın, sonra yükseltin. Yazılım devi, “Hayır, teşekkürler” yanıtını kabul etmeye niyetli değil.
Kısa sürenin “ne kadarlık bir süreci” kapsadığından emin değiliz. Yeterince kısa (bir gün bile çok) bir süre olmayabilir. Eğer bu aşırı teşviklerden siz de sıkıldıysanız, ilk ve en basit çözüm GWX Control Panel isimli uygulamayı indirmek ve “Disable Get Windows 10” seçeneğinin yanına bir tik atmak.

Kaptan Amerika: Kahramanlar Savaşında Güç Dengesi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr