MHP'de muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı davada karar çıktı.

MHP'li muhaliflerin açtığı davada, mahkeme kayyum niteliğinde 3 kişilik "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde, sadece davacı muhalifler ve avukatları ile MHP'nin avukatlarının katıldığı duruşma sona erdi.

Duruşma sonunda hakim, muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebinin kabulüne karar verildiğini açıkladı.

GERGİN BAŞLADI

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesindeki davaya taraflar dışında kimsenin alınmamasına karar verildi. Kararın ardından izleyiciler ve güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir gerginlik oldu.

MHP'DEN İLK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın kararı doğru bulmadığını ifade etti. Kararı, Yargıtay'a götüreceklerini ve temyiz isteyeceklerini söyledi.

Yalçın, ''MHP Genel Merkezi'nin yapacağı iş, bundan sonraki süreçte bir üst mahkeme üzerinden, yine çözümü yargıda aramak süreciyle başvurusunu yapacak. MHP Genel Merkezi bu kararı alırken karar partinin en yüksek organında alındı. Bu organlar, büyük kongrelerde ortaya çıkarlar. Ocak ayı itibariyle MYK bu yılın sonunda ilçe ve il kongrelerini başlatmak suretiyle olağan kongreyi ön gördü. Sulh Hukuk Mahkemesi bunu dikkate almadı, bu görmezden gelindi. Buna hayret etmemek mümkün değil. Farklı arkadaşlarımız için ise yorum yapmaya gerek yok. Onlar farklı görüşler beyan etmek suretiyle, adeta partiye zarar verircesine bir çaba içinde olmaları da çok üzücü'' dedi.

SİNAN OĞAN: YÜRÜYÜŞÜ BAŞLATIYORUZ

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etti. Mahkemenin karar vermesinin ardından başkan adaylarından Sinan Ogan mesjaını Twitter üzerinden verdi. Ogan, ''Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez'' dedi.

"DEVLET ABİMİZDEN ÇAĞRI GELİRSE"

Kararın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oğan, "Gönül isterdi ki kurultay Genel Başkanımızın onayıyla olsun ama olmadı. Bir ay içinde kurultayı toplayıp iktidar yürüyüşünü başlatacağız. Genel merkez temyize gitse de bu kurultay sürecini kesintiye uğratmaz" " dedi.

Kurultay için hazırlıkların başlayacağını söyleyen Oğan, "Mahkeme adaletli karar vermiştir. Mayıs ayı içerisinde olmasını planlıyoruz. Temyiz ile daha fazla bu hareketin önünü tıkamayınız" diye konuştu.

"Bahçeli ile bir görüşme yapacak mısınız?" sorusuna ise, "Devlet abimizden görüşme çağrısı gelirse, kabul deriz" sözleriyle yanıtladı.

MUHALİFLER 5 ŞUBAT'TA YARGIYA GİTTİ 

MHP’de muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede 16 il başkanı “davalı” olarak yer almıştı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr