Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin yetki verdiği MHP’deki Çağrı Heyeti’ne muhaliflerin avukatlarının bazı inceleme ve değerlendirmeler yaparak rapor sunması bekleniyor. Muhaliflere göre genel merkezin, Yargıtay kararından sonra, seçimli olağanüstü kurultay toplama yetkisi bulunmuyor.

BAHÇELİ NE YAPACAK?

Öte yandan adaylığını açıkayan Devlet Bahçeli’nin seçimli kurultay yapma kararı alması ve tarih belirtmesi muhalifler cephesinde kuşkuyla karşılandı. Bahçeli’nin muhalifleri saf dışı bırakmak için ‘tedbirli ihraç’ sistemini devreye sokabileceği dile getiriliyor.

Seçimli kongremümkün değil

NTV’de yer alan habere göre, MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, MHP Genel Merkezi’nin ‘seçimli kongre’ kararının hukuki bir geçerliliği olmadığını söyledi. Çankırı’da partililerle bir araya gelen Akşener, “46. maddeye göre seçimli bir kongreyi yapma ihtimali yok. Çağrı heyetinin ilan edeceği bir günde o kongre yapılmalıdır. Çağrı heyetinin ilan edeceği bir günde bu prosedür işler. Çağrı heyetinin altında oluşturulan siyasi heyet içerisinde genel merkez de birini görevlendirebilir” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr