Zincirlikuyu metrobüste meydana gelen taciz olayında mahkeme emsal bir karara imza attı. 26 yaşındaki Ç.D.'yi elle taciz ettiği öne sürülen ve tutuklanan Ahmet Ç. hakkındaki hukuki süreç 3 hafta gibi kısa bir sürede tamamlandı. Olaydan 26 gün sonra hakim karşısına çıkarılan Ahmet Ç., ilk duruşmada 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığa verdiği hapis cezasında herhangi bir indirim uygulamadı.

Söğütlüçeşme - Avcılar metrobüsüne binen 26 yaşındaki Ç.D., TÜBİTAK'da çalıştığı belirtilen şüpheli Ahmet Ç.'nin elle tacizine uğradı. Yolculardan biri yaşanılan tacizi fark ederek Ahmet Ç.'ye müdahale etti. Metrobüsteki yolcular tarafından darp edilen Ahmet Ç., Zincirlikuyu durağında polise teslim edildi. Şoktan kurtulan Ç.D., şikayetçi oldu.

TUTUKLANDI
Genç kadının şikayeti üzerine adliyeye sevk edilen Ahmet Ç., nöbetçi hakimlik tarafından 3 Haziran'da tutuklandı. Soruşturmayı yürüten savcılık 7 Haziran'da şüpheli Ahmet Ç. hakkında dava açtı.

26 GÜNDE KARAR
28 Haziran'da yani olaydan 26 gün sonra hakim karşısına çıkan Ahmet Ç. ilk duruşmada, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, verdiği hapis herhangi bir indirim uygulamayarak tutukluluğunun devamına karar verdi.

REFORM NİTELİĞİNDE BİR KARAR
Mahkemenin verdiği kararı değerlendiren Ç.D.'nin avukatı Hasan Türkmen, "Bu karar öncelikle çok reform niteliğinde örnek bir karar. 3 hafta gibi kısa bir sürede iddianame hazırlanıp açılan dava karara bağlandı. 26 gün gibi kısa sürede bunun yapılması bir devrimdir. Yargılamada olması gerekini ilk kez gördük. Benim meslek hayatımda bir ilk. Mahkeme ayrıca sanıkla ilgili olarak alt sınırdan ayrılarak ceza verdi. Hiçbir indirim maddesi uygulamadı. Bu yönüyle örnek ve caydırıcı bir karar" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr