Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmelerin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

"Ekonomi, siyaset ve güvenlik konularında ikili ilişkileri görüştük. Erbil – Bağdat ilişkilerinden de bahsettik" diyen Barzani, "Diyalog, istişare ve her alanda ilişkilerin geliştirilmesi hususlarında mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

IŞİD'LE MÜCADELEDE UZLAŞI

"Bütün taraflar açısından hassas bir dönem yaşanıyor. Bütün konuları görüşmek için bir fırsat oldu. Yine Türkiye Cumhurbaşkanı’nı, yetkililerini ve halkını yaklaşık bir ay önce yaşanan darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması hasebiyle kutlama, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileme fırsatımız oldu" şeklinde konuşan Barzani, IŞİD'le mücadelenin Ankara'da yapılan görüşmenin önemli bir konusu olduğu dile getirdi ve uzlaşma sağlandığını aktardı.

"BARIŞ SÜRECİ" MESAJI

"Bölgede büyük değişimlerin yolda olduğunu" söyleyen Barzani, "Barış süreci de Türkiye’de çok önemli bir konu. Fakat halen daha fazla zamana gerek duyuluyor. Umutsuz değiliz, girişimlerimizi de sürdüreceğiz ancak maalesef geride kalan sürede çok olumsuz olaylar yaşandı. Umuyoruz ki bir gün barış süreci yeniden başlar" diye konuştu.

GÜLEN KONUSUNDA UZLAŞTIK

Fethullah Gülen cemaatine yakın okullar hakkında da konuşan Barzani, "Bu sorunu, öğrencilerimizin zarar görmeyeceği şekilde nasıl çözebileceğimiz konusunda uzlaştık" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr