Gazetemizle dayanışma amacıyla, basın meslek örgütlerinin başlattığı ‘Haber Nöbeti’ni dün, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Kurtman, TGS İstanbul İl yöneticisi Vural Nasuhbeyoğlu, diken. com.tr yazarı Mehveş Evin, Evrensel yazarı Ceren Sözeri ve P24 yazarı Pelin Cengiz tuttu.

Polat, Cumhuriyet gazetesinin Türkiye’nin demokrasi kapısı olduğunu belirtti. “Burası aslında Evrensel’in de Birgün’ün de özgürlükçü kapısı” diyen Polat, şöyle devam etti: “Dolayısıyla Cumhuriyet’e dönük olarak gerçekleştirilen bu saldırı halkın haber alma hakkına dönük olarak hepimize yönelik gerçekleştirilmiş bir saldırı. Cumhuriyet’e sahip çıkmak Türkiye’de demokrasiye sahip çıkmak anlamına geliyor. Sadece basın özgürlüğüne sahip çıkmak değil. Bugün cemaatle ilgili ‘Ne istediniz de vermedik, diyen devletin tepesinde oturuyor. Cumhuriyet gazetesi saçma sapan gerekçe ve iddialarla yargılanıyor. Cumhuriyet mesleki etik değerlere sahip çıktığı, çeşitli yapıları kendi isimleri ile açıkladığı için suçlanıyor. Biz hepsinin, yazdıklarının arkasındayız.”

Mehveş Evin, “Her şeyden önce dayanışma için buradayız. Gazeteciler olarak halkın haber alma hakkını savunuyoruz. Cumhuriyet’i yalnız bırakmayacağız. Teslim olmak veya susmak gibi bir seçenek yok” dedi.

Pelin Cengiz, topyekûn bir saldırının söz konusu olduğunu dile getirerek, “Bu süreçten nasıl çıkılabilir? Bunun en iyi yöntemi yan yana durmak, mücadeleyi birlikte götürmektir” diye konuştu.

Ceren Sözeri de şöyle konuştu: Cumhuriyet’e mesajımız; ne olur karamsarlığa bir an bile düşmeyin. Tüm basın emekçileri sizlerin hakkını savunuyor. Süreci birlikte aşacağız.”

Vural Nasuhbeyoğlu ise “Kalemini kana batırmış gazeteciler istiyorlar. Bunlardan memlekette fazlasıyla var” dedi.

Seyhan Kurtman, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 170’e yakın basın yayın kuruluşunun kapandığını, 2 bin 500 üzeri basın emekçisinin ise işsiz kaldığını dile getirdi. Birlikte dayanışma ile bugünlerin de aşılacağını vurguladı: “İnanıyorum. TGS, Cumhuriyet’e ‘Bu işyerinde cesaret var’ pankartı astı. Cumhuriyet gazetesinde ve bu ülkede cesaret var.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr