MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde "MHP’ye genel başkan olmasın, faili meçhullerin sorumlusu o'dur diyorlar. Ne derseniz deyin hepsi kabulümdür. Ben, İçişleri Bakanlığı yaptığım dönemde tarihin en uzun, en geniş, en kapsamlı sınır ötesi harekâtına imza atmış bir bakanım" sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Akşener, konuşmasında "Terör mücadelesi yapan kardeşlerimizin hemen bir hukuk zırhına alınmalı" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

'ROMA'YI DA BEN YAKTIM'

"Doğu ve Güneydoğu illerinde terörle mücadele eden asker, polis, jandarma ve korucular hukuki olarak boştalar, yarın devranı döndürdüğünüzde bu arkadaşlarımızın başı belaya girer. Yarın bunlar 'asit kuyularına terörist attınız' denilip suçlanır. Önceleri genel merkezimizi çok savunan sosyal medyadaki kardeşler, beni faili meçhullerin yapılmasından suçladı. İlginç. Sonra bu malum medyaya servis edildi. Ben de Balıkesir'de bu ahmak sürüsünün, yani bu havuz, yandaş, candaş medyanın yazar, çizerinden bahsediyorum. Bakıyorum bir taraftan en büyük milliyetçilik yapılıyor, bir taraftan 'terör mücadelesi yapıyoruz' diyerek asılıp kesiliyor, hakikaten bunların arkasında duracaklar mı diye bir teste tabi tuttum."

"Terör mücadelesi yapan kardeşlerimizin hemen bir hukuk zırhına alınmasının ne kadar önemli ve elzem olduğunu bu davranışlarımız ortaya koyuyor. Beni faili meçhullerin mensubu, müsebbibi sayıyorlar. 'Tamam kardeşim' dedim. 'Sorumluluğu alıyorum. 8 ay bakanlık yapmış bir şahıs olarak sorumluluğu alıyorum' dedim. Bu bir göndermeydi. Bu yolda Meral Akşener'i ekarte etmek için havuz medyası şu manşetle çıktı; 'Meral Akşener'den korkunç itiraf.' Bugün bu iktidarı yönetenlerin kesinlikle terörle mücadeleyle ilgili akıllarında bir fikir, inanç söz konusu değil. Şimdi daha büyük bir itirafta bulunuyorum: Roma'yı da ben yaktım."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr