Hürriyet Gazetesi'nde bugün yayınlanan söyleşide Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Gökçek, "Ben Allah rızası için yardım ediyorum. Onlar da Allah rızası için diyorlardı ama şahısları için suistimal etmişler. Hesabını Allah’a verecekler" dedi. "Şahıslarına alanlar da var maalesef" diyen Gökçek, "Bu benim tespitim. Daha sonra o gözle baktığım zaman şahısları için de alanlar olduğunu biliyorum. İspat et dersen çok zor ama olduğunu biliyorum" ifadesini kullandı.

Gökçek'in açıklamaları şu şekilde:

“Parsel parsel” sözü siyasi literatüre girdi. Herkesin dilinde.
MELİH GÖKÇEK: Bunun ne anlama geldiğini Bülent Arınç, pek çok TV programında anlattı. “Benim kastım Melih Gökçek’in Paralel Yapı’ya sağlamış olduğu destektir” dedi. “Ben destek sağladım tamam ama Melih de sağladı” anlamında kullanılan bir söz bu. “Parsel parsel verildi” derken Ankara’daki parselleri birilerine bedava verdiğimiz anlamında söylemiyor. Zaten böyle bir durum söz konusu olamaz. Adam getiriyor planı, plana göre yurt istiyor, okul istiyor, bunu belediye meclisinden geçiriyoruz... Biz sadece Paralel Yapı’ya mı sağladık bu imkânı? Hayır! Hangi hayır kuruluşu gelse ben her türlü desteği yasal sınırlar içinde olmak üzere verdim, veririm.

 

Bu “parsel parsel” konusu, Bülent Arınç’ın söylediğinin dışında bir manaya mı çekiliyor?

MELİH GÖKÇEK:  Sizin programınızda da görüldü. Kılıçdaroğlu, sanki ben Ankara’yı birilerine parsel parsel satmışım gibi bir hava veriyor ve devamlı bu konuyu işliyor. Bu konuda inanılmaz hainlik yapıyorlar. İzmir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi... Hepsinin sattığı sayısız arsa var. Parsel parsel satmaksa... Onlarınki de satış. Belediye arsa satar, bütçesine ek imkân temin eder. Bundan doğal bir şey olmaz.


Bülent Arınç’la ilgili kanaatlerimi söyledim

BÜLENT Arınç yaptığı açıklamalarla bir süre önce yeniden gündem oldu. Cumhurbaşkanı ile polemik yaşadı. Ne diyorsunuz bu konuda?

MELİH GÖKÇEK: Ben Bülent Arınç ile ilgili kanaatlerimi hiç kimse konuşmazken söyledim. Artık konuşmam. Başbakan’a verilmiş bir sözüm var. “Arınç’la ilgili konuşmayacağım” dedim. O sözümü tutuyorum.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr