Çözüm süreci boyunca "özgürlükçü" tavrıyla dikkat çeken Melih Altınok şu sıralar, muhalif medyayı hedef göstermekten çekinmeyen, birçok emekçinin hayatını tehlikeye atacak biçimde yorum yapmakla meşgul. Arşiv unutmaz dedik ve Melih Altınok'un yörünge değişikliği sözlerini kendi ağzından topladık.

Melih Altınok'un son hedef gösterdiği isim sanatçı Fırat Tanış oldu. Fırat Tanış, Taksim'de haince gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sonrasında İstanbul'un ölü şehir haline gelmesine tepki göstererek Twitter'dan "Madem hayat durdu, neden sen kasten durdurmuyorsun dersin?, mesela 15 gün benzin almasan arabana?, 15 gün paralı yollarını kullanmasan? nasılsa bomboş avm lere 15 gün gitmesen, kredi kartı kullanmasan? 15 gün Twitter ı SEN kullanmasan? 15 gün bankaya uğramayıversen mesela? 15 gün muhalif bile olmasan ? 15 gün eğlence mekanlarına gitmesen ? (nasılsa güvenli de değil) hayır, hayat durduysa bir işe yarasın, diyorum."  yazdı.

Havuz Medyası'nın hedef gösterici kalemi Melih Altınok ise hemen devreye girerek Sanatçı Fırat Tanış'a "Bugün teröristler için ne yaptın?" diye sordu. Fırat Tanış'ın Altınok'a cevabı gecikmedi. Tanış bu soruya karşı "1 sabah gazetesi aldım." diyerek cevap verdi.

Fırat Tanış, Melih Altınok'a öyle bir yanıt verdi ki...

Çözüm süreci boyunca "demokrat!" geçinen barış huzurdan dem vuran Melih Altınok, bugünlerde "Barış, kardeşlik" kelimelerini unutmuş, Güneydoğu'daki akan kana savaş çığırtkanlığıyla bayrak elde en önde gidiyor.

DEVLET BAHÇELİ'YE BÖYLE ÇATMIŞTI: HER YERDE BAYRAK BAYRAK

Ancak, arşiv unutmuyor. Melih Altınok, çok değil 4.5 yıl önce MHP lideri Devlet Bahçeli'yi, "Her yerde bayrak var" diye topa tutuyordu.

 TGRT'de 2011 yılında yayınlanan bir programda Ahmet Hakan'ı konuk olarak çağıran Altınok, MHP Lideri Bahçeli'nin "Kandil'e Bayrak dikelim" sözünden rahatsız olmuş, "Zaten her taraf bayrak, bayrak dikmekle olmuyor" diyerek Türk Bayrağı'nın çokluğundan rahatsızlığını açık bir dille belirtiyor.

Aynı Altınok o zaman bu nedenle eleştiri yağmuruna tuttuğu Devlet Bahçeli için geçtiğimiz Cumartesi günü yazdığı yazıda MHP Liderine övgüler yağdırdı. Altınok Bahçeli'nin PKK konusundaki tavrı değişmemesine rağmen o zamanki düşüncelerinin aksine "Bahçeli halkın frekansını bu kez yakaladı" başlığıyla yazı yazdı. 

PKK EYLEMİNİ YUMUŞATMA ÇABASI

2011'de 11 Kasım’da PKK’lı terörist Mansur Güzel tarafından kaçırılan ’Kartepe’ adlı deniz otobüsü de programda masaya yatırılıyor. Ancak Melih Altınok bu olayı yumuşatma çabasına girerek, "Bunlar bazen oluyor. Meczuplar böyle şeylere kalkışıyor" ifadelerini kullanıyor.

"ERGENEKON SÜRECİNİN TAMAMEN ARKASINDAYIM"

Altınok programda Ergenekon davası için "tamamen arsasındayım" derken, tutukluluk sürelerinin uzunluğundan yakınıyor ve tutukluluk süresinin cezaya dönüşmesini eleştiriyor. Aynı Altınok 17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları sonrasında her şeyi paralele bağlayan AKP Hükümeti gibi daha önce arkasında durduğu Ergenekon davasını bir kenara itmişti.

AKADEMİSYENLER İÇİN ŞİMDİ NE DÜŞÜNÜYOR

Altınok yine aynı programda pankart açan ve bildiri dağıtan öğrencilerin tutuklanmasına da tepki göstererek, "Bugün cezaevlerinde bir sürü genç var. Politik tutuklu var. Pankart asmış, bildiri dağıtmış, silaha bulaşmamış, bir şey yapmamış. Bunlar dernek faaliyetleridir. Her öğrenci birazcık bunlara bulaşıyor" diyerek tutuklamalara isyan ediyor. Aynı Altınok, şimdilerde bildiri imzalayan akademisyenleri yerden yere vuruyor.

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr