Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Yeni Şafak yazarı Merve Şebnem Oruç'un Avrupa Birliği ile ilgili kaleme aldığı "AB çökerken Türkiye ile ilgili oturum yapmak" başlıklı yazısına ilişkin, "AB çökmüyor! Tam aksine büyük bir başarı hikayesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor" yorumunu yapmıştı.

AKP'LİLERİN HEDEFİ HALİNE GELDİ

Şimşek'in sözleri üzerine AKP'liler harekete geçmiş, "Erdoğan son sözünü söylemişken başkalarının lafına itimat etmeyeceğimizi de biliyorsunuzdur" yorumları yapılmıştı.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN U DÖNÜŞÜ

Hedef haline gelen Mehmet Şimşek dün gece sözlerinden döndü, "AB'de yükselen ırkçılık ve İslamafobi kıtanın geleceği için bir tehdittir. Ancak Türkiye'ye kapısını açarak bunu bertaraf edebilir" açıklamasını yaptı. Avrupa Birliği ile ilgili tweetinin "bağlamından çıkarıldığını" söyleyen Şimşek, "Kastım 28 ülke ve birçok mezhep/etnik grubun refah içinde birlikteliğine dikkat çekmekti. Sadece durum tespiti içeren ifadelerim AB'nin ülkemize karşı tutumunu, yaklaşımını ve icraatlarını tasvip ettiğim anlamına asla gelmez!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr