İstanbul Anadolu 66. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan Silivre Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Baransu ile müşteki Aziz Yıldırım katılmazken, tarafları temsilen avukatları hazır bulundu.

Söz alan Aziz Yıldırım'ın Avukatı Abdurrahim Erol, suça ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda suça konu paylaşıma rastlanmadığını belirterek, "Bilirkişinin raporunda suça konu paylaşım ya hiç yapılmamış ya da silinmiş. Bu iki durumun hukuki sonuçları farklıdır. Zira böyle bir paylaşım yapılarak daha sonra silinmiş ise burada atılı suçun oluştuğunun kabul edilmesi gerekecektir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden böyle bir tweetin sanığın hesabından yazılıp yazılmadığı, yazılmış ise silinip silinmediği hususunda yazı yazılmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, davaya konu tweeetin sanığa ait bir hesaptan paylaşılıp paylaşılmadığının tespiti için dosyanın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Baransu'nun kullandığı Twitter hesabında 1 Eylül 2013 tarihinde yaptığı yorumda müşteki Aziz Yıldırım'a hakaret ettiği, müştekinin de 3 Eylül tarihinde Baransu'dan şikayetçi olduğu belirtiliyor. Suçun uzlaşma kapsamında bulunduğu, ancak müştekinin uzlaşmayı kabul etmediği belirtilen iddianamede, sanığın, "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar kadar hapis cezası istemiyle yargılanması isteniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr