Güvenlik Bütçesi görüşmeleri sırasında "Milli İstihbarat Teşkülatı Müsteşarlığı" ve "Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği" konularında konuşmak üzere kürsüye çıkan Özkan, Ergenekon yargılamalarını hatırlatarak "Eğer idam cezasını koalisyon hükümeti kaldırmasaydı, siz beni asmıştınız" dedi. Hükümete sert sözlerle yüklenen Özkan, "Egemenliğin kayıtsız şartsız milletten alındığı kesindir, ama meşruiyetin temeli hukuktur. Hukuk üretmeyen toplumlar ilkel toplumlardır. Onlar faşisttir. Faşizme dayanarak iktidar sürdürmek isteyenler, yok olur giderler." ifadelerini kullandı.

"Eğer idam cezasını koalisyon hükümeti kaldırmasaydı, siz beni asmıştınız, Ergenekon yargılamaları sırasında Silivri'de ilk kez hakim karşısına çıktığımda, 'sizi Ali Elverdi yapmak istiyorlar.' Deniz hakkında kararı veren...

Çünkü sivil mahkeme karar vermemiştir. Zorla Sıkıyönetim Mahkemesi'ne, Ankara'ya dava taşınmıştır ve zorla asılmıştır. Siz bizi asmış olurdunuz. Çok şükür ki dünyanın konjonktürü ve Türkiye'nin daha önceki koalisyon hükümetleri bu idam cezasını kaldırdı ve bu konuşmayı yapmak için -alnımıza yazılmış herhalde, takdiri ilahi- bugün buradayız. Ben CHP adına Güvenlik Bütçesi üzerine konuşmak üzere geldim. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletten alındığı kesindir, ama meşruiyetin temeli hukuktur. Eğer adalete ve hukuka inanmıyorsanız, bu egemenlik sözü boşta kalır. Hukuk üretmeyen toplumlar ilkel toplumlardır. Onlar faşisttir. Faşizme dayanarak iktidar sürdürmek isteyenler, yok olur giderler."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr