Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet, oturumu, terörü lanetleyen bir konuşma yaparak açtı. CHP grup sözcüsü Tonguç Çoban da, “terör kurbanlarına saygı gereği Meclis'in tatil edilmesini" önerdi. CHP'li Çoban, bugünkü yas gereği Meclis çalışmasına katılmayacaklarını bildirdi. Ancak AKP'liler, CHP'nin önerisini, "saldırının amacına hizmet edeceğini" savunarak reddetti. Bunun üzerine CHP'li üyeler Meclis salonunu terk etti.

CHP: SİYASİ SORUMLULAR İSTİFA ETMELİDİR

CHP grubu adına basın açıklaması okuyan Tonguç Çoban, Ankara'da yaşayan terör saldırısını kınayarak, “Son aylarda peşpeşe yaşanan bu terör olayları, ülkemizde açık bir istihbarat ve güvenlik zafiyetinin göstergesidir. Bu zafiyetin sorumluluğu ülkeyi yönetenlere aittir ve bunun gereğini yerine getirmekle yükümlüdürler. Açık çağrımız, siyasi sorumluların bir an önce istifa etmeleridir" diye konuştu. Çoban, “İnanıyoruz ki her şeye rağmen ülkemizin yönü barış, demokrasi ve özgürlükten yana olmaya devam edecektir. Bizi terörle birlikte yaşamaya alıştırmaya çalışanlara rağmen asla teröre alışmayacağız" dedi.

AKP: SALDIRININ AMACI MORAL BOZMAK

CHP grubunun bugünü kapsayan çalışmama talebi üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek, “Yapılan bu saldırının amacı, zaten moral bozarak geri adım attırmak ve ülkemizde kaos ortamı yaratmaktır" diyerek, CHP'nin talebine karşı çıktı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Taşyürek, “Elbette ki acılarımız var ama, bir yandan da kamunun işleri var. Dosyaların ilgili komisyonlara sevk edilmesi gerekiyor" diyerek, dosyaların sevk edildikten sonra başka bir mesai yapılmadan Meclis'in kapatılmasını önerdi.

CHP'Lİ ÜYELER MECLİS'İ TERK EDERKEN GERGİNLİK ÇIKTI

Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet, CHP'nin önerisini oylamaya sundu. Öneri, AKP'li ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi. Bunun üzerine CHP'li üyeler Meclis salonunu terk etti. CHP'li üyelerin salondan çıkışı atışmalara sahne oldu. İki partinin üyeleri birbirlerine tepki gösterdi, Meclis sıralarından yuhalama sesleri yükseldi.

CHP'lilerin Meclis'i terk etmesinin ardından, kalan üyeler dosyaları komisyonlara havale etti. Meclis oturumu yarın tekrar toplanmak üzere kapandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr